21 februari 2024
Thumbnail voor Coby van Dongen: ‘Laat jonge duiven voorop vliegen’

Coby van Dongen: ‘Laat jonge duiven voorop vliegen’

Ik kijk naar buiten en zie in onze vlaggenmast de blauwe vredesvlag met witte duif fier in de stevige wind wapperen. Ik open mijn pc en kom vrijwel direct op het artikel: Oude duiven, vertel je verhaal, terecht.

Toeval?

Ik voel me geroepen even te reageren want ja ik ben natuurlijk een oude duif, maar gelukkig wel een actieve en zeer tevreden duif(je).

Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen hoe fascinerend het is om in de reisbranche te werken. Er zijn zoveel mogelijkheden en dat lijken er notabene jaarlijks meer te worden.
Van vakantiekracht, jongste bediende, via allerhande functies naar directielid.

Het kan allemaal als je de kansen die zich voordoen maar met beide handen aan pakt en als je maar kenbaar maakt waar je interesses liggen, wat je doel is.

Ik kreeg ook mogelijkheden buiten de reisbranche maar ik leek net een duif; ik bleef terugkeren naar dezelfde plek. Op een gegeven moment moet je afscheid nemen en jonge duiven voorop laten vliegen. Maar het is best een dingetje hoor als je van de Kamer van Koophandel een schrijven krijgt dat je uitgeschreven bent als bestuurder.

Dat was even slikken maar wat kan ik terugkijken op leerzame, boeiende, uitdagende en nooit saaie jaren in de mooiste branche die er is.

Dat gun ik heel veel jonge duiven!

 Recente berichten