25 mei 2024
Thumbnail voor Erica Dankmeijer: Niet voor iedereen is de eindstreep in zicht

Erica Dankmeijer: Niet voor iedereen is de eindstreep in zicht

Die bontgekleurde reisadviezen zorgen er nu weer voor dat ik mensen moet teleurstellen dat de vakantie niet doorgaat, dat ik met spoed een nieuwe vakantie moet zoeken of met lede ogen moet aanzien dat mensen zelf hun vakantie op het internet in elkaar knutselen en op vakantie gaan. Terwijl ik, een ANVR-reisorganisatie, bij oranje reisadviezen niet mag uitvoeren. In zoveel landen is het echt wel mogelijk om veilig op vakantie te gaan, zoals Turkije. De besmettingen liggen een stuk lager dan hier in Nederland. Ze nemen de quarantaine eisen of test vereisten wel op de koop toe.

En de overheid? Die kondigt vol trots aan dat ze een garantieregeling hebben opgetuigd voor de evenementenbranche die dekking geeft tot 80 procent van de kosten. De overheid die trots aankondigt dat ze blij zijn dat de bedrijven met hulp van de overheid de eindstreep naderen en we weer deels terug kunnen naar normaal. De overheid die bewondering heeft voor creatieve ondernemers die ze persoonlijk spreken omdat ze creatieve oplossingen hebben bedacht met een enorme gedrevenheid.

Met tranen in mijn ogen zit ik dit te lezen. Een persoonlijk gesprek? Met de kleinschalige reisorganisaties en zelfstandig reisagenten wordt niet gesproken. Voor mij als Azië reisspecialist is de eindstreep lang niet in zicht, de reisadviezen voor Azië worden steeds zwaarder met quarantaine eisen en grenzen die mogelijk tot 2022 dicht blijven. En een garantieregeling voor de reisbranche? Nee, dat doet de overheid niet, wij mogen tegen hoge rente lenen om aan onze verplichtingen te voldoen. En dan stoppen met de overheidssteun vanaf 1 oktober? Ik heb al 16 maanden geen steun, dus ik zal het niet merken, maar je moet er toch niet aan denken dat prachtige reisbedrijven die al jaren een begrip zijn in de reisbranche en die wel steun hebben gehad, nu alsnog failliet gaan?

Als rasechte optimist wil ik mijn schouders niet laten hangen. De deltavariant van het virus is heel akelig, maar mijn ‘Delta’ heeft de mooiste reizen naar Azië. Laat ik me toch blijven focussen op die mooie bestemmingen, laat ik mensen blijven enthousiasmeren voor een reis naar Azië, het is echt weer mogelijk straks. Mooie foto's, leuke filmpjes doen het goed op een website. Ik word er ook blij van, heb al zoveel gezien en kan hier uren over vertellen. Ook nu ik in andere sectoren heb gewerkt, weet ik zeker, de reisbranche is de mooiste branche die er is en die is nog niet van mij af. Ik wacht in spanning af dat mijn E-book over Azië nu eindelijk online komt, want hiermee hoop ik mensen toch enthousiast te maken voor die geweldige reis naar Azië.

Erica Dankmeijer
Deltaholidays.nl

Reisbureau-acire.nl
Gayaway.nlRecente berichten