21 februari 2024
Thumbnail voor José van Felius TUI at Home: The sun still shines in Jamaica!

José van Felius TUI at Home: The sun still shines in Jamaica!

Wauw! Wat een heerlijke bestemming is dit. Jamaica heeft alles wat alle andere Caribische eilanden bij elkaar hebben, maar het mooiste zijn de mensen. Het eiland beschikt over een local charm die je zelf moet ervaren. De overweldigende natuur, droomstranden, het eten en natuurlijk de muziek.

Drie verschillende locaties
Deze week verblijven wij op drie verschillende locaties. Jamaica is verdeeld in een aantal toeristische regio’s en ons startpunt was regio Ocho Rios. Hoogtepunt zijn de beroemde Dunn’s Riverfalls. Een must do als je hier bent. Verder kenmerkt de omgeving zich door prachtige flora en fauna. Hierna zijn wij doorgereisd naar de omgeving van Montego Bay, Mobay zoals de locals het noemen. Hier raften wij op de rivier, bezochten een haunted mansion en konden shoppen op de Jimmy Cliff boulevard!

Hechte community
Jamaicanen behoren tot de meest gelukkige mensen ter wereld. En hoe moeilijk de afgelopen jaren ook voor Jamaica zijn geweest, zij hebben daar een geheel eigen visie op. Ik heb hier fijne gesprekken gevoerd met locals hoe zij deze periode hebben ervaren. Een hechte community was het altijd al, werd mij verteld, maar tijdens de pandemie ontstond er een ruilsysteem waardoor mensen voor elkaar konden zorgen.

Samen met 15 reisagenten op verkenning
Ya man, dit eiland is zoveel meer dan zon, zee, rum en strand. En wat een feestje om daar 9 dagen van te mogen proeven.  Samen met een groep van 15 reisagenten verken ik de verschillende regio’s van dit heerlijke eiland. We verblijven in RIU-hotels, maar bezoeken ook een aantal andere hotels. Grote resorts, maar ook voor de liefhebber van kleine boutique hotels is er voldoende aanbod. Met een bezetting van 70-80 procent is het druk op het eiland, de zon schijnt en de muziek klinkt overal. Zeker 40 procent van de bezoekers keert terug naar het eiland.

Mondkapje af!
Er is trouwens reden voor een feestje, want er zijn geruchten dat de mondkapjesplicht vandaag gaat vervallen. En we hebben nog een aantal dagen te gaan!
‘Love the life you live, live the life you love’
Bob MarleyRecente berichten