21 februari 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Herfst, de tijd van loslaten

Marlous de Boer: Herfst, de tijd van loslaten

Met mijn reisbedrijf ben ik weer op weg naar een mooi nieuw boekjaar. Veel tijd om te acclimatiseren na mijn eigen vakantie was er niet, want mijn mailbox zat vol bij terugkomst, wat een feest!

Net als zoveel van mijn collega’s, had ik het afgelopen jaar ook soms mijn vraagtekens bij het toerisme. Maar gelukkig blijkt niets minder waar te zijn; we hoeven ons zelf niet langer voor de gek te houden. Er wordt weer volop geboekt voor 2022 en volgens de statistieken zullen wij weer een normaal reisjaar tegemoet gaan zien. Een jaar waarin onze klanten nu al geadviseerd worden om bijtijds te gaan boeken, omdat de komende zomer alles snel vol zal zijn.

Verder zijn we ook positief gestemd na de uitslag van de officiële onderzoeken, dat reizen niet heeft bijgedragen aan de besmettingsgolven. Wij wisten al dat verspreiding van het virus vooral gedrag gerelateerd is, maar het is altijd fijn als mensen die hiervoor gestudeerd hebben, dit bevestigen.

Paspoorten uit het stof
Nadat veel mensen na twee zomers in ons eigen land zijn gebleven, is het meer dan duidelijk geworden dat iedereen zijn of haar vleugels weer graag uit wil gaan slaan over de landelijke grenzen. De paspoorten kunnen weer uit het stof gehaald worden. Wat een enthousiasme valt er te bespeuren in de voorbereidende gesprekken met klanten, wat hebben we toch een fantastisch vak! Schiphol heeft zelfs alweer een record drukte kunnen meten in het aantal bezoekers. Het is fijn dat het vertrouwen weer terug is en vooral ook dat steeds meer landen in de wereld ons weer welkom heten. Soms voelt het zelfs nog een beetje onwennig, maar tegelijkertijd ook weer erg vertrouwd om elke dag met een volle agenda de dag te beginnen.

De dagen op mijn reisbureau zijn opeens weer volop gevuld met persoonlijke afspraken met enthousiaste mensen die weer graag op reis willen. Dit varieert van uitgestelde huwelijksreizen tot familiereizen, omdat er tenslotte in elke familie altijd wel iets te vieren is. Samen met familie of vrienden op reis gaan naar een mooi plekje in de wereld gaat weer een onbetaalbare herinnering worden. Of stellen die de afgelopen periode flink gespaard hebben en met nieuwe avonturen wat nieuws willen toevoegen aan hun leven. Ook zien we oudere echtparen weer terug, die het nu weer aandurven om te gaan overwinteren onder de palmbomen op een zonnige bestemming.

De G van Gaan
We kijken ook reikhalzend uit naar Amerika, daar worden vanaf de komende maand weer buitenlanders toegelaten. Hopelijk worden nu snel de kleurcodes weer op een positie geplaatst waar ze ook thuishoren. Rood alleen nog maar voor landen met levensgevaarlijke situaties, zoals terreur en natuurrampen. De rest van de wereld zien we dan heel graag weer op de G van Groen, Geel en vooral: Gaan! Laat dit een startsein zijn om reizen weer te laten plaatsvinden zoals het hoort, waar een ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid weer neemt. Zo moeilijk kan dit niet zijn, is dit niet inherent aan het leven?Recente berichten