21 februari 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Het einde van het jaar

Marlous de Boer: Het einde van het jaar

Nieuw boekjaar
Ons boekjaar loopt tot 31 oktober, dus alle tellers staan weer op nul voor een nieuwe ronde. Het voelt toch wat dubbel dit jaar door de huidige berichtgevingen in Nederland. Tegelijkertijd voelen we meer dan ooit de behoefte om er even lekker tussenuit te gaan. Ik begrijp dat als geen ander, ook ik ben in korte tijd twee keer naar het buitenland geweest. Mijn hart ging er sneller van kloppen; ontmoetingen met andere mensen en culturen buiten mijn comfortzone geven energie. Nieuwe dingen ontdekken en buiten de gebaande paden gaan, dat is wat je ook een ander gunt.

Zelf hou ik me zo veel mogelijk aan de geldende regels en probeer dagelijks te ervaren wat er allemaal wél kan. Dat is wat ik uit wil stralen naar familie en vrienden, maar ook naar mijn klanten. Blij ben ik dat we weer op reis kunnen, ook naar bestemmingen buiten Europa. Covid is overal, blijft voorlopig ook overal, dus bescherm jezelf en anderen en ga de wereld ontdekken.

Voorpret
Op dit moment hebben de meeste landen hun zaken goed voor elkaar.De expertise in onze branche ligt in een juist advies, een goede verzekering en assisteren met raad en daad wanneer de situatie onverhoopt weer verandert. Wat mij vooral opvalt is het enthousiasme als het om de voorpret gaat van de geboekte reis. Vooraf lezen en plannen maken en telkens die met rood gearceerde tekst 'VAKANTIE' in de agenda zien staan.

Mooie momenten beleven en tijdens je reis elke dag wakker worden met dat gevoel alsof je jarig bent. Dat gevoel van een bijzondere dag,  hoe fijn is het dat dit gevoel tijdens je reis langer duurt dan slechts een etmaal?

Het feest kan beginnen
Zodra ik een factuur heb gestuurd na het akkoord voor een reis, begint het feest bij mijn klanten. Ik weet ook dat vanaf die dag tot het moment dat hun reis gaat starten, ik nog vele mails, appjes en telefoontjes ga krijgen. Dat kan een praktische vraag zijn of gewoon even klankborden over de situatie in een land. Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen? Maar ook: Marlous, heb je nog een leuke tip voor een hip restaurant? Kan ik daar ook een fiets huren? Geen vraag is mij te veel en juist dan ontstaan de leukste gesprekken en loop ik elke dag weer met een dikke glimlach uit mijn tijd.

Boek juist nu die reis
En zo gek is het niet om juist nú op tijd je reis te boeken, we verwachten een flink aantal boekingen voor het nieuwe jaar en dat is al zichtbaar. Na twee jaar omboeken en annuleren wil men in 2022 echt weer op reis. Er is gespaard en de plannen zijn al gemaakt. Nu al merken we dat er een tekort aan campers ontstaat.

Wacht dus niet te lang, er is nu nog genoeg keuze. De verwachting is dat dit niet meer het geval zal zijn in de loop van het nieuwe jaar.

Wij zijn er weer helemaal klaar voor en zijn inmiddels "keuze-stress-bestendig", althans... we doen ons best!Recente berichten