17 april 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Het hoofd koel houden

Marlous de Boer: Het hoofd koel houden

Zij drinken nog even relaxed een heerlijke latte in één van de lounges, voordat ze opgewekt het vliegtuig instappen. Uiteraard is er voor al onze klanten stoelen met meer beenruimte beschikbaar. De vliegtuigen vertrekken op de minuut nauwkeurig en er is volop keuze in gevarieerde maaltijden aan boord.

Bij aankomst op de bestemming, rolt de koffer direct van de band en de reisleiding heet iedereen van harte welkom. De zon schijnt overal en de wuivende palmbomen brengen de reizigers meteen in de vakantiesfeer. De gereserveerde huurauto staat bij aankomst voor de aankomsthal keurig klaar, uiteraard in de favoriete kleur van de klant. Aangekomen in het hotel, krijgt men een mooie upgrade naar een luxere kamer en een kleurige welkomstcocktail staat al klaar bij het zwembad. De vakantie kan nu echt gaan beginnen!

Met een schok wakker
En toen werd ik met een schok wakker. Het was 2 uur midden in de nacht. Had ik die Esta nog wel gecontroleerd voor de familie Becks die al over een paar uur naar Amerika vertrekt? Hopelijk valt het mee met de drukte onderweg naar het vliegveld voor de familie Brinker, er dreigen weer demonstraties. Misschien dan toch nog een hotel boeken op Schiphol voor de familie Jonassen.
Dezelfde nacht om drie uur arriveert familie Dekker op Schiphol. Hun vlucht is echter vertraagd tot vijf uur in de middag en dit gezin reist met drie kleine kinderen. De familie Goosens koos dit jaar voor de trein. Net voor hun vertrek komt het bericht dat het treinpersoneel in België en Frankrijk deze week gaat staken. Na wat twijfelen koos de familie Teunissen deze zomer voor een autovakantie. Helaas moet ik hen nu wel doorgeven dat een aantal wegen zijn afgesloten op de Route du Soleil.
Familie Cornelissen koos voor een vliegreis vanaf een regionale luchthaven. Op de dag van vertrek wordt hun vlucht geannuleerd door onvoldoende personeel. Ik boek een nieuwe vlucht en de familie kan alsnog een dag later vertrekken.

Niet vanzelfsprekend
Ik boek om, communiceer, relativeer, motiveer, sms, bel, app, mail, duim, hoop op wondertjes en probeer vooral het hoofd koel te houden.

Het lijkt soms een rollercoaster, maar wellicht waarderen we het meer dan ooit om wel weer op reis te mogen? Andere landen kunnen weer herontdekt worden en een kennismaking met andere culturen mag weer. De zee ruist overal haar eeuwige ritme en we willen zo graag met onze dierbaren gaan genieten.

Het is allemaal niet vanzelfsprekend en het is ook zeker niet maakbaar. We zullen ons wat meer moeten aanpassen en wat flexibeler zijn. Als je dat doet en wilt, dan kan je weer heerlijk op reis en mag je weer gaan ervaren en beleven.

Zelf heb ik inmiddels ook weer een bijzondere reis in het vooruitzicht. Ik doe het licht uit en ga naar bed en ben benieuwd naar mijn droom van de komende nacht.Recente berichten