20 juni 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Het werd Griekenland

Marlous de Boer: Het werd Griekenland

Op Schiphol viel me meteen op hoe perfect alles geregeld was, codes werden voor de incheckbalie reeds gecheckt. Aan boord volgden ook duidelijke instructies.

De vlucht kreeg echter een spannende wending. Voor het eerst in mijn leven heb ik een zeer turbulente doorstart mee gemaakt op Mykonos. Zelden zoveel stilte ervaren in een vol vliegtuig, gevolgd door een spontaan applaus na de uiteindelijke veilige landing. En terwijl bij aankomst de warme Griekse wind door onze haren waaide, was daar meteen dat besef dat dus niets vanzelfsprekend is.

Bevrijding
Het voelde echt als een bevrijding om weer te mogen genieten van een andere natuur en cultuur. Vanaf het eerste moment kon ik de ervaringen van mijn klanten bevestigen hoe gastvrij de Grieken zijn. De afstand liet hier en daar wel eens te wensen over. Mondkapjes werden probleemloos in winkels en binnenruimtes gebruikt, hierover was nergens een discussie. Op de talloze terrassen kon je onbevangen genieten van de zon, de mooiste blauw/witte uitzichten en heerlijk opgaan in de relaxte sfeer.

Opvallend waren de kleurrijke flesjes ontsmettingslotion, die op elke tafel naast de menukaart stonden en door een ieder gebruikt werden. Zodra een tafel leeg kwam, werden tafel en stoelen zorgvuldig ontsmet door het personeel. Voor het diner is het handig om van tevoren een reservering te maken, maar zonder reservering lukte dat ook prima.

Overal trof ik een gezellige mix aan van diverse nationaliteiten. We verbleven in kleinschalige hotels, waar voldoende afstand in het ontbijtrestaurant en op de terrassen was. De Grieken zijn zelf ontspannen en corrigeren nauwelijks waar de regels even niet worden nageleefd. Maar daar waar een mondkapje of afstand even vergeten werd, corrigeerde het zichzelf gewoon op een ontspannen sociale wijze. Wereldwijd hebben we met deze pandemie te maken, waar we voorlopig ook samen mee zullen moeten leven.

Dankbaar om deel te zijn van de reisbranche
Na mooie gesprekken en het weer ontmoeten van zoveel verschillende nationaliteiten, ben ik nu nog meer aangemoedigd om ook weer een verre reis te gaan maken. De wereld is te mooi en er is nog zo veel te ontdekken. Niet als een inhaalslag van 1,5 jaar, maar meer met de waardering voor alles wat er wel kan.

Zo fijn om te zien hoe vliegtuigpersoneel, hoteleigenaren, restauranthouders en autoverhuurbedrijven allemaal hun uiterste best doen om het iedereen naar de zin te maken. Wat ben ik dan ook dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze branche, het toerisme, die zo mooi de naam Hospitality heeft meegekregen. De gastvrijheid die men al ervaart op het reisbureau, de eerste stap voor de reis. En hoe deze dan naadloos opvolging vindt bij onze partners in het buitenland in al haar facetten. Dankbaar om bij te mogen dragen aan een mooie reisherinnering voor onze klanten, met respect voor onze aarde en medemens.

Ik voel me weer opgefrist en hoopvol en ga met veel enthousiasme er weer tegen aan, stap voor stap op weg naar een prachtig en reislustig 2022.Recente berichten