21 februari 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Licht!

Marlous de Boer: Licht!

De sneeuwklokjes staan alweer in mijn tuin, de tulpen in de vaas. We krijgen weer zin in het voorjaar, frisse natuur en blauwe luchten. In de lucht fonkelende vliegtuigen met blije mensen op weg naar zonnige bestemmingen. Een nieuw avontuur. Weer even een andere taal om je heen horen, een andere cultuur ervaren, een nieuwe energie.

Inmiddels kunnen we maar liefst twee jaar wegstrepen van een andere wereld die hopelijk achter ons ligt. In 2020 bleven veel mensen in Nederland of werden mondjesmaat onze buurlanden bezocht. In 2021 wilden er weer meer mensen op reis gaan. Nederland werd ingeruild voor een bestemming rond de Middellandse Zee. Daar waar het veilig was en daar waar wij ook welkom waren.

Dromen
Het nieuwe jaar 2022 wordt het jaar van weer een stap verder; de wereld buiten Europa die weer opengaat.

De behoefte is groot om mooie plannen weer uit de kast te halen. De reis met de familie vanwege de 25-jarige huwelijksverjaardag kan nu alsnog gemaakt worden. En opa die 70 jaar is geworden en dat graag wil vieren met kinderen en kleinkinderen op bijzondere een plek om zo een mooie blijvende herinnering te kunnen maken.

De eerste verre rondreizen zijn inmiddels weer gemaakt. Onze klanten zijn de beste ambassadeurs. Zij kunnen vertellen hoe fijn het is om weer in gesprek te zijn met die leuke gids in Sri Lanka en bij de mensen thuis op bezoek te gaan. Een safari te maken en te zien hoe mooi de natuur in Afrika nog steeds is. Of een rondreis met huurauto met het gezin in Costa Rica en hier de uitbundige natuur ervaren.

Vele positieve geluiden hoor ik dagelijks uit de reiswereld. We zijn in een maand tijd maar liefst van de tweede naar de vijfde versnelling gegaan. Lachende collega’s, omdat we het nog niet geloven dat we het gewoon weer “beredruk” hebben. Verbazingwekkend hoe ongewoon en toch ook weer gewoon dit eigenlijk is.

Sterk netwerk
De boekingen stromen binnen. De mooiste plekjes binnen en buiten Europa worden volop geboekt. 

Blijkbaar heeft men ons landelijk advies opgevolgd van de afgelopen twee jaar: ‘Nu dromen straks reizen’. Maar behalve dromen is er ook flink gespaard en mag een bijzondere reis met het gezin of met de vriendengroep ook weer wat kosten. Ook wil men vooral veilig boeken, met een goede begeleiding en een duidelijke informatievoorziening over alle covidrestricties. De bepalingen per land die nog steeds met de dag wijzigen. Van reisagenten zijn we bijna covid regelexperts geworden. De samenwerking in de branche onderling is groot. We hebben een sterk netwerk waarin we elkaar informeren. Die mooie verbinding hebben we met recht overgehouden aan de covid periode. We stonden twee jaar voor elkaar klaar en steunden elkaar daar waar we konden en hielden contact via o.a. Teams. Nu gunnen we elkaar het licht na de duisternis die achter ons ligt.

De reisondernemer is alleen maar sterker uit de strijd gekomen en de reiziger weet de reisagent weer te vinden. Dit bespaart tenslotte grote zoektochten op internet en het vertrouwen in een expert geeft rust. En als je dan ook nog met al je vragen bij je reisagent terecht kunt, kun je spreken van Picture Perfect!Recente berichten