21 februari 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Wat fijn, het regent!

Marlous de Boer: Wat fijn, het regent!

Eindelijk de situatie die we voor ogen hadden toen we tot eind mei in onze bubbel zaten. Vanaf 1 juli zou Europa open gaan en vooral geen "knipperlicht Europa" worden zoals in 2020. Maar niets was minder waar, het hele kleurenpalet werd weer over de lonkende reisbestemmingen heengeworpen. Voor ons al nauwelijks bij te houden, maar gezien de tsunami aan telefoontjes, voor onze klanten nog minder.

De saamhorigheid in onze branche is hartverwarmend. We appen, bellen en helpen elkaar waar nodig. Juist wij als reisexperts moeten met de huidige situatie dealen. Onophoudelijk service bieden zit ons nu eenmaal in de genen. Als reisagent krijgen we wellicht wel meer vragen op ons af dan het RIVM. We willen zo graag onze klanten onbezorgd op reis laten gaan.

Ondertussen worden in de nieuwsberichten en op tv de vragen vaak weer met nieuwe vragen beantwoord. Een vakantie moet natuurlijk goed voelen en ontspanning opleveren in plaats van stress.

Hete vuren gestaan
Er zijn reizigers en er zijn mensen die vakantie vieren. De reiziger heeft de afgelopen jaren al voor meer hete vuren gestaan; orkanen, overstromingen en aswolken. De ervaren reiziger moest in het verleden al ingewikkelde Visa en Esta formulieren invullen. Daarom draait deze reiziger vandaag ook zijn hand niet om voor een eventuele PCR test of het downloaden van een PLF formuliertje. Van de mensen die vakantie willen vieren, kiest een deel ervoor om nog even rustig alles af te wachten. Of men blijft deze zomer nog even in Nederland, ook dat is prima.

Ik las een mooie quote: “Het echte avontuur begint pas als de gids de weg moet vragen.” Als reisondernemer moet ik natuurlijk glimlachen bij deze tekst. Ook voor onze klanten zijn wij vaak de gids, bij het uitstippelen van de reis of onderweg als de reis onverwacht anders verloopt. Wij weten als geen ander hulp en bijstand te verlenen en de juiste weg dan weer terug te vinden. Met creativiteit en flexibiliteit komt het meestal weer goed. Zo wordt een ervaring een beleving en wordt de reiziger een story-teller.

Regenen
En dan gaat het regenen. Deze regen zorgde deze week voor een heuse boekinghausse naar de zon. Op weg naar een land waar natuurlijk ook corona is, maar daar waar palmbomen en de helderblauwe zee ervoor zorgen dat je alles even relativeert. Even tot rust komen, de regels uiteraard respecteren, maar vooral onbekommerd genieten van elkaar.

Tenslotte maakt het niet uit waar je bent, maar hoe je je gedraagt.

Cocktail in de hand
Nog even… en dan mag ik zelf ook weer op reis. Na het hoogseizoen ga ik de voetstappen achterna van een aantal van mijn klanten. Dan kan ik ook eindelijk zelf met een cocktail in de hand de zon onder zien gaan. Ik kan niet wachten, maar blijf eerst nog een paar weken in deze heerlijke flow van het boeken van mooie reizen. Wat hebben we dat gemist; de blije gezichten van mensen die hun koffer weer mogen pakken.

Laat het dus nog maar even regenen…Recente berichten