25 mei 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Welcome to the world!

Marlous de Boer: Welcome to the world!

Op dit moment staan echter veel andere verre bestemmingen nog steeds op oranje. Is dit wellicht een voorzichtig eerste teken dat we juist weer mogen genieten van deze mooie sprekende kleuren in plaats van dat oranje een no-go is? Dat is toch waar we weer naar toe willen, de kleuren vooral weer laten zijn waarvoor ze bedoeld zijn?

De wereld ging dicht
Oranje en rood, de kleuren van blijdschap en de overwinning, maar nu ook de kleuren van de Indian Summer. Maar ook later in het jaar zijn de bevroren watervallen in Canada zeker de moeite waard en kan je weer de mooiste skitochten ter wereld maken. Zelf heb ik het geluk gehad om diverse keren door dit fascinerende land te mogen rondreizen.

De laatste keer was dat in maart 2020, de maand dat de wereld tot stilstand kwam. We vertrokken met de allerlaatste vlucht van Vancouver naar Amsterdam, een ervaring om nooit meer te vergeten. De wereld ging toen dicht, volledig op slot, vliegtuigen bleven aan de grond en alles ging op rood.

Zou het dan een voorteken zijn dat nu de bladeren in de Canadese natuur opnieuw naar rood verkleuren? Zou dit het begin zijn van de Grote Ommekeer? Zou dit dan echt een eerste signaal zijn van het opengaan van de rest van de wereld? De wereld kan tenslotte niet langer op slot blijven, het virus gaat voorlopig niet meer weg. We hebben elkaar zo nodig, waar ook ter wereld; om te verbinden en om samen te kunnen leven.

Overleven 
Voor de reisbranche betekent dit zelfs overleven. Familie weer mogen bezoeken elders ter wereld. De ondernemer die zijn product weer wil gaan inkopen in Azië. Producten die de lokale bevolking laat leven en die ons juist laat genieten van haar pracht. Maar ook samen met je gezin weer een prachtige natuurreis maken door Costa Rica.

Of samen met je familie of vrienden in december met en van elkaar genieten op het witte strand van de Dominicaanse Republiek. Of eindelijk met je partner die safari maken door Afrika. Na het avondeten in je lodge bij het haardvuur luisteren naar het gebrul van een leeuw, dat de eindeloze stilte om je heen even onderbreekt.

Inmiddels zijn we ook overtuigd dat een natuurreis door Chili veiliger is dan een feestreis rondom de Middellandse zee. Ons gedrag is bepalend voor het virus en daarnaast de veiligheid ter plaatse.

Met de Coronapas in de linkerhand en ons paspoort in de rechterhand
We willen weer op reis; met onze Coronapas in de linkerhand en ons paspoort in de rechterhand. Mogen wij dan, met onze jarenlange ervaring en vakkennis, samen met onze klanten weer de mooiste reizen samenstellen? De lijst van aanvragen voor verre bestemmingen op mijn reisbureau, wordt met de dag groter.

Goede voorbereiding en professionele adviezen zijn meer dan ooit belangrijk. Veiligheid staat voorop en de gezondheid mag geen gevaar lopen.

De hele reiswereld heet u weer van harte welkom; wij staan in elk geval alvast op groen!Recente berichten