25 mei 2024
Thumbnail voor Marlous de Boer: Zomaar een dag 22 02 20 22

Marlous de Boer: Zomaar een dag 22 02 20 22

Het is nu toch echt gedaan met de rust, de vele zoomsessies, trainingen en teams presentaties van de afgelopen twee jaar. Na de eerste reizen binnen Europa van de afgelopen maanden is er nu ook weer veel volop vraag naar verre reizen, code geel schittert ons overal tegemoet. Van de eerste naar de vijfde versnelling, maar wat voelt die vijfde versnelling weer goed en meteen ook weer vertrouwd!

Wat krijg je weer ongelooflijk veel energie van de mooie gesprekken op kantoor over reizen. Bijna elke avond laat schijnt het licht nog over de palmbomen op mijn reisbureau. Bij een kop koffie en kleurrijke reisbrochures gaat het ook elke dag nog even over "pre en after" corona.

Indrukwekkende verhalen
Het is bijzonder om nu ook eens een kijkje te mogen hebben in het leven van mijn klanten van de afgelopen twee jaar. Indrukwekkende verhalen tussen de muren op mijn reisbureau over deze periode, met voor iedereen weer een andere persoonlijke ervaring. Het is waardevol om te constateren dat er al zo veel jaren een persoonlijke en vertrouwde relatie met mijn klanten bestaat. Sommigen vertellen me trots dat zij het nog nooit zo druk hadden als de afgelopen twee jaar.

Keihard gewerkt
Er is keihard gewerkt en ook veel gespaard en zij willen zichzelf nu belonen met een bijzondere reis. Anderen hebben wel wat klappen meegekregen van covid en koesteren nog meer dan ooit tevoren hun familie en/of gezin. Reden om de verloren tijd en de gemiste jubilea en verjaardagen in te halen, maar dit keer dan wel graag op een bijzondere bestemming.

Actieve vakanties
Ook een veelgehoorde wens is dat het thuisblijven heeft geleid tot het plannen voor actieve vakanties, fietsreizen op Mallorca, wandelreizen op Madeira en in Oostenrijk en zelfs ziplinen, raften en hiken in Sri Lanka. Of een rondreis met veel excursies onderweg. Ongelooflijk leuk is het om iedereen weer terug te zien en wat goed dat vooral het vertrouwen er weer is om op reis te gaan.

Uit de comfortzone
Ook de minder jonge mensen onder ons durven weer uit te zien naar een andere omgeving, even weg uit de comfortzone. Zo kwam zelfs het vriendelijke echtpaar van 85 jaar vorige week weer op mijn kantoor. Jarenlang brachten zij elk jaar het voorjaar in het prachtige Zuid-Spanje door. Een beetje emotioneel werd ik er zelfs van dat ook zij, keurig met mondkapje op, spontaan weer mijn reisbureau binnen kwamen. Mijn telefoonnummer waren ze vergeten, maar mijn kantoor wisten ze feilloos terug te vinden. Binnen gaat het mondkapje af en praten we over het leven en de wereld om ons heen op gepaste afstand. De blijdschap bij het echtpaar is zichtbaar, nu ook zij de koffer weer van zolder kunnen halen.

En natuurlijk help ik hen met alle papieren en bepalingen, zodat ook zij ontzorgd op reis gaan. ’s Avonds kijk ik in de spiegel en ik zie een tevreden mens, met een volle agenda en een bedrijf weer gevuld met activiteit. Maar vooral die twee blije gezichten, ja die doen alles!Recente berichten