17 april 2024
Thumbnail voor Natasja Hoogstede: Een nieuwe keuken of toch op reis?

Natasja Hoogstede: Een nieuwe keuken of toch op reis?

Zelf heb ik ooit voor de keuze gestaan of ik die kostbare verre reis ging boeken of toch mijn spaargeld aan een nieuwe keuken zou moeten besteden. Daar hield ik toen een paar slapeloze nachten aan over. De reisgidsen lagen inmiddels verspreid door het hele huis en werden opgemerkt door mijn twee kinderen. Het enthousiasme om een verre reis te maken groeide met de dag, ik hakte de knoop door en zo vertrokken wij naar Thailand.

Maar het liep iets anders…
Woensdag 24 juli 2019, de dag dat Schiphol met een grote storing kampte met de kerosinetoevoer waren wij op Schiphol. Na een lange dag wachten en onzekerheid kregen wij om 22:00 uur alsnog het teleurstellende bericht van de captain dat er inmiddels wel getankt kon worden maar dat de bemanningsleden uit hun uren waren gelopen. Daar stond ik dan met twee verdrietige kinderen bij de gate. We hadden een roerige tijd achter de rug en waren juist zo toe aan deze reis. Onze koffers waren al ingecheckt en bleven aan boord achter en wij lagen die nacht weer in ons eigen bed.

Chaos
Het was een complete chaos, een chaos op Schiphol, een chaos om zo onverwachts snel weer thuis te zijn en een nog grotere chaos in onze hoofden. Na een week bellen en regelen konden wij alsnog afreizen naar het voor ons gedroomde Thailand. De koffers waren tot op de dag van vertrek niet te traceren dus vertrokken wij met drie letterlijk en figuurlijk goed ‘gevulde’ rugzakken op reis.

We genoten van de vlucht (de bemanning was volgens mij extra lief voor ons) en na een kleine 11 uur vliegen zetten wij voet aan de grond op de airport van Bangkok. Na een zoektocht van een uur vonden wij onze verloren koffers terug en kon het grote genieten beginnen. Uiteindelijk hebben wij samen een fantastische rondreis gemaakt met nog mooiere herinneringen. Onze veerkracht werd voor, tijdens en na deze reis aardig op de proef gesteld. Ik heb mijn kinderen in deze drie weken emotioneel zien ‘groeien’.

Kers op de taart
De kers op de taart was echter de uitspraak van mijn zoon na afloop van deze reis. “Weet je mam, dat je zo twijfelde om deze reis met ons te gaan maken? Ik ben zo blij dat je toch voor de reis hebt gekozen en niet voor de keuken. Ik ga later vast niet zeggen ‘wat hádden wij toch een mooie keuken in huis!’ Wat me wel altijd bij blijft zijn de herinneringen aan deze fantastische reis die wij samen hebben gemaakt…”Recente berichten