23 juli 2024
Thumbnail voor Natasja Hoogstede: Ze huilt maar ze lacht

Natasja Hoogstede: Ze huilt maar ze lacht

Maar niet alleen bij mij blijkt uit zijn gesprek met Linda. Er waren nog vele andere vrouwen naast zijn geliefde Leontien. Hij ging zaterdagavond door het stof. Hij huilde maar even later verscheen ook weer zijn innemende glimlach op zijn gezicht. Je kunt er van alles van vinden, maar hij zat er wel.

Vanmorgen hoorde ik het mooie liedje  ‘Ze huilt maar ze lacht’ van de zangeres Maan. Ik zat achter mijn balie. Wanneer ik geen afspraak heb met een klant, luister ik soms naar muziek. Prachtige tekst en fantastisch ‘klein’ gezongen. Maar het raakte mij vandaag meer dan andere keren. De onzekerheid van het voortbestaan van onze branche brengt mij aan het wankelen.

Op hetzelfde moment gaat de telefoon en met een brok in mijn keel neem ik op. Ik zet mijn glimlach op omdat ik weet dat diegene aan de andere kant van de lijn, ondanks dat hij mij niet kan zien, die energie toch oppakt.

En het werkt!

Mijn eerder verstuurde offerte voor een stedenreis naar Valencia mag definitief worden geboekt. Voor de zekerheid neem ik alle boekingsvoorwaarden nog met hem door en leg vervolgens de telefoon met een gelukzalig gevoel neer. Elke boeking voelt als een enorm cadeau.

Ik maak de boekingsbevestiging en betrap mezelf erop dat het allemaal niet meer zo vanzelf gaat als voorheen. De preferentiecode ‘kamers naast elkaar’ die we allemaal wel kunnen dromen, moest zelfs worden opgezocht. En hoe zit het ook alweer met de huidige SGR-bijdrage? Even goed aan denken dat die 5 euro per persoon is. Die pot moet toch goed gevuld raken op deze manier...

Met het heerlijke lied ‘Window of Hope’ van Oleta Adams sluit ik mijn werkdag af.

Ik staar met mijn kopje koffie uit het raam en zie in mijn ooghoek een mevrouw naar mij zwaaien.

Ze roept door het raam ‘hou nog even vol hé jullie!’

Ik zwaai terug, steek mijn duim omhoog en roep; ‘still going strong!’ Dit zijn overigens de wijze woorden van Corina IJkhout, eigenaresse van het reisbureau die hoe dan ook de stip aan de horizon blijft zien.

Maar wat ik óók zie in de weerspiegeling van het raam, is een reisspecialist die lacht maar van binnen huilt..

Natasja Hoogstede is Reisspecialist bij VakantieXperts Bennekom en schrijft regelmatig een bijdrage op deze plekRecente berichten