21 februari 2024
Thumbnail voor Sigrid de Vries: Risico’s van maatwerk

Sigrid de Vries: Risico’s van maatwerk

En toen werd het maart, april 2020 en moesten de eerste reizen er uit of omgeboekt worden. Dat leverde wel een aantal buikpijnmomenten op. Je bent op dat moment erg afhankelijk van de coulance en flexibiliteit van de leverancier. Gelukkig viel de schade voor mij erg mee. Ik heb helaas ook wel verhalen gehoord van collega’s die minder geluk hadden en het niet gered hebben zelfs.

Sinds mei dit jaar kwam alles weer een beetje op gang en had ik inmiddels bedacht dat ik voorlopig alleen pakketreizen zou boeken. Geen risico en dan maar even wat minder verdiensten, ik was allang blij dat ik weer in actie mocht komen.

Dan toch maar weer zelf samenstellen
Maar gaandeweg liep ik wel tegen dingen aan. Een wintersportreis met de slaaptrein, een luxe familie villa met vluchten en autohuur, korte zonvakanties en nog veel meer. Reizen die niet of maar deels onder te brengen waren bij een touroperator. Wat nu? Dan toch maar weer zelf samenstellen.

En dat valt eigenlijk reuze mee. Gewoon goed kijken waar je vluchten met de mogelijkheid tot wijzigen en zelfs annuleren kunt boeken, je accommodaties kunt reserveren die tot een paar dagen voor aankomst kosteloos te annuleren zijn en bij de zonnige autoverhuurder mag  je zelfs tot 4 uur voor aankomst zonder opgaaf van een reden de auto er uit halen.

Daarmee loopt de klant maar ook jijzelf weinig risico. En communiceer dit duidelijk naar je klant, wat de voorwaarden zijn en waarom je dit zo op hun verzoek hebt samengesteld.

Nieuwe bedrijfsvoering
Trouwens, bij touroperators zie je ook steeds meer afwijkende voorwaarden als er bijvoorbeeld lijndienstvluchten inbegrepen zijn. En nu hoor ik je denken; wat als er dan ter plaatse iets mis gaat? Dan los ik dat op zoals ik dat altijd  doe. Aswolken, aardbevingen, oorlogen, bosbranden, ja bijna alles heb ik al voorbij zien komen de afgelopen 37 jaar in de reiswereld en geen klant is ooit ergens blijven staan!

Uiteindelijk heeft de coronacrisis mij dus min of meer gedwongen om mijn bedrijfsvoering eens opnieuw te bekijken en dat is alleen maar goed lijkt mij. Dus met een frisse blik ga ik weer verder met wat ik het allerliefste doe, reizen boeken! Met een mooie mix van maat- en pakketreizen.

Sigrid de Vries
The Travel Club Akkrum-NesRecente berichten