21 februari 2024
Thumbnail voor Sigrid de Vries: Wat als?

Sigrid de Vries: Wat als?

En ik begrijp het ook helemaal. Het is nog steeds onzeker en naarmate het in Nederland weer spannender wordt, hebben klanten soms echt het idee dat dit ook gelijk het einde van hun vakantie betekent. Ik zeg dan altijd dat ik helaas nog steeds geen glazen bol heb maar dat ik verwacht dat het zo’n vaart niet zal lopen. Natuurlijk scherpen sommige landen hun inreisregels weer aan met extra testen maar helemaal de grenzen dicht, dat zie ik niet op grote schaal gebeuren.

Oostenrijk
Terwijl ik dit typ, bedenk ik mij dat Oostenrijk nu wel zijn grenzen tijdelijk heeft gesloten. Maar ook daar denk ik, dat dit maar voor even is. Juist om hun winterseizoen te redden, is dit nu beter dan eind december moeten besluiten dat de boel wekenlang op slot moet.

En toch had ik gisteren een klant aan de lijn die hun vakantie in januari wilden annuleren naar Tirol, ze zagen het niet meer zitten. Zelfs mijn ‘maar wat als’ (daar was hij weer) er eind januari niks aan de hand is, kon hun niet overtuigen en zat er helaas niks anders op om deze reis er uit te halen.

Jammer, maar ik laat mijn humeur er niet door verpesten. Ik was namelijk vorige week net zo blij met mijn vele aanvragen en boekingen! Hele bijzondere bestemmingen zaten er ook tussen, zoals Malawi en Hawaii, nou dat boek ik ook niet wekelijks.

Geruststellen en ontzorgen
En zolang ik geduldig en helder antwoord kan geven op de ‘wat als’ vraag, denk ik dat die boekingen blijven binnen stromen. Want wat is er nu fijner in deze tijd dan een reisagent die je kan geruststellen en ontzorgen!Recente berichten