21 juni 2024
Thumbnail voor Rob en Bram Travel Management: ‘Wij zien het aantal vliegbewegingen alleen maar toenemen’

Rob en Bram Travel Management: ‘Wij zien het aantal vliegbewegingen alleen maar toenemen’

Jullie bieden een mix van 50/50 tussen leisure en business travel aan je klant, waarom deze keuze?
Rob komt uit de zakenreis wereld en Bram uit de leisure wereld. De mix van ons klantenbestand zorgt voor afwisselend werk maar ook voor een bepaalde continuïteit en zekerheid door het jaar heen. Onder normale omstandigheden uiteraard als we corona even buiten beschouwing laten. Van onze zakelijke klanten weten we wat ze ongeveer doen aan reisbewegingen per jaar en dat vormt de basis van ons bedrijf, daarnaast zorgt de leisure, en dan met name de maatwerkreizen, ervoor dat we op dat fundament kunnen doorbouwen. We halen uit beide veel voldoening.

Zakenreizen zullen minder worden maar wel doelgerichter, zien jullie dat terug in het aantal aanvragen?
De dag-meetings naar hoofdkantoren ergens in Europa zullen zeker minder worden, daar hebben wij echter geen last van. De bedrijven die wij bedienen sturen met name monteurs, adviseurs, consultants en projectleiders de wereld over. Een meeting kan natuurlijk digitaal maar het werk dat onze klanten doen zal altijd fysiek ter plekke moeten gebeuren.

Is de verhouding tussen de boekingen leisure en business nog steeds 50/50?
Ja die verhouding is nog steeds 50/50. In de coronatijd hebben we veel nieuwe leisure klanten gekregen die op zoek waren naar betrouwbaarheid, advies en zekerheid maar ook het aantal bedrijven dat via ons boekt is gegroeid. Dat zijn enerzijds bedrijven die hun reizen voorheen zelf boekte maar ook bedrijven die van een grotere TMC overgestapt zijn naar onze persoonlijkere service. Ook zien we in bepaalde sectoren dat bedrijven samenwerken en samen projecten binnenhalen, als een van die bedrijven bij ons boekt dan volgen hun partners vaak automatisch.
Op beide gebieden groeien we vrij gelijkwaardig.

Verwachten jullie dat de zakenreismarkt zich weer gaat herstellen naar oud niveau?
Het vliegen naar Londen, Kopenhagen of Berlijn voor een meeting is voorbij. Dat zien we niet snel terugkomen. Het aantal reisbewegingen van onze klanten zien we echter alleen maar toenemen. Nederland is rijk aan bijzonder veel bedrijven met hele specifieke kennis en ontwikkelingen. Die bedrijven bieden hun kennis en producten over de hele wereld aan. Denk aan innovaties op het gebied van duurzaamheid maar ook zeker onze agri-knowledge. Op die twee vlakken horen we bij de top van de wereld. Een groot deel van onze zakelijke klanten zijn ook in die sectoren actief.

Je onderneemt samen met Bram, pakt de één de leisure markt en de ander de zakenreis markt?
Op een gemiddelde werkdag is het inderdaad zo dat Rob voornamelijk de inkomende zakenmails behandeld en Bram de leisure aanvragen uitwerkt. Uiteraard is Rob in januari ook volop bezig met leisure en na de zomer als de vakanties minder zijn pakt Bram de business travel mee op.Recente berichten