19 september 2024
Thumbnail voor 3 redenen om een reis naar Oostenrijk te plannen

3 redenen om een reis naar Oostenrijk te plannen

(Partnernieuws) - Wil je er binnenkort even lekker tussenuit, maar wil je het liefst niet té ver van huis gaan? Dan kan een reis naar Oostenrijk een goede optie zijn. Dit land heeft ontzettend veel te bieden, waardoor er voor iedereen wel een geschikte vakantie uit te halen valt. In deze blog zetten we de drie grootste pluspunten van Oostenrijk voor je op een rij om jou te overtuigen een trip naar Oostenrijk te plannen!


Prachtige natuur
Als je een natuurliefhebber bent en tijdens je vakantie graag wandelt of fietst in een mooi landschap dan ben je in Oostenrijk aan het goede adres. In het Oostenrijkse landschap vind je namelijk van alles: heuvels, bossen, uitgestrekte weides en dalen. Ook kun je er goed terecht voor waterrecreatie, omdat er in het land veel meren te vinden zijn. Een plek waar je bijvoorbeeld al deze natuurelementen kunt vinden is Kufstein, een district in Tirol waar de echte natuurliefhebber zich helemaal op zijn of haar plek zal voelen. Je kunt bijvoorbeeld met de internationale trein ICE International vanaf Amsterdam Centraal via Frankfurt en München naar Kufstein reizen.

Mooie steden
Ben je meer van de citytrips? Ook dan zit je in Oostenrijk goed! Het is dan een erg goed idee om af te reizen naar Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Hier kun je terecht voor de mooiste gebouwen, de beste winkelstraten en leuke cafés en restaurants. Wist je dat Wenen ook wel de muziekstad wordt genoemd? Breng daarom tijdens je citytrip ook een bezoek aan de Weense Staatsopera, het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk. Ook wordt het gezien als de beste van de wereld! Andere aanraders zijn de bourgondische steden Salzburg en Innsbruck. Innsbruck wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de Alpen en is zeker de moeite waard! 

Wintersportlocaties
Oostenrijk is ook een land dat bij uitstek geschikt is voor wintersporters. Er zijn veel gebieden waar je de pistes eens kunt uitproberen! Zo kun je afreizen naar de bekende skioorden Gerlos of Kirchberg, waar je alles wat je zoekt op het gebied van wintersport kunt vinden. Dit zijn vrij bekende skigebieden en kunnen nog weleens druk zijn. Ook vind je hier de wat moeilijkere pistes. Ge je voor het eerst op wintersport? Overweeg dan eens om een wintersportvakantie te boeken naar Flachau of Saalbach. Dit zijn ook bekende skioorden, maar zijn erg geschikt voor gezinnen met kinderen of voor mensen die voor het eerst een poging wagen op hun ski’s.