3 maart 2024
Thumbnail voor 68.000 mensen willen mee naar Gran Canaria voor tweede proefvakantie

68.000 mensen willen mee naar Gran Canaria voor tweede proefvakantie

LAS PALMAS - Gisteren eindigde de aanmeldperiode voor de tweede proefvakantie naar Gran Canaria georganiseerd door TUI en Corendon. Begin mei vertrekt het vliegtuig met de 180 vakantiegangers naar het eiland. Maandag stond de teller na twee uur op 45.000 mensen die zich hadden aangemeld. Gisteren eindigde deze teller op 68.000.


TUI en Corendon tellen ruim dertig duizend aanmeldingen. “Merendeel van de mensen hebben zich in tweetallen aangemeld”, vertelt TUI woordvoerster Petra Kok aan Reisbizz.nl. Het vliegtuig naar Gran Canaria vertrekt op 1 mei en zal op 8 mei weer terugvliegen. “Dat is precies de meivakantie. Je zou denken dat ook veel gezinnen zich zouden opgeven voor de reis”, gaat Kok verder. “Maar de overheid heeft een leeftijdseis van 18 tot 70 jaar gesteld, dus kinderen mogen niet mee op de reis.”

Beide reisorganisaties mogen negentig mensen meenemen naar Gran Canaria. TUI en Corendon maken een selectie aan de hand van een juiste verdeling over alle leeftijdsgroepen, soorten reisgezelschap en een goede verdeling tussen mannen en vrouwen. “Vrijdag krijgen de uitgekozen vakantiegangers bericht”, vertelt Kok. “Ook iedereen die niet is gekozen krijgt bericht. Dat zal alleen later op de dag zijn.”

Testen
Volgens Kok komt er bij de voorbereidingen voor de reis wel wat meer kijken dan alleen je koffer inpakken. “Mensen moeten goed geïnformeerd worden over de voorbereidingen zoals het testen en de verschillende enquêtes die we gaan afnemen.” In tegenstelling tot de eerste proefreis naar Rhodos, hoeven de reizigers naar Gran Canaria niet 72 uur voor vertrek een test uit te voeren. “Alleen een PCR-test vlak voor vertrek is voldoende”, zegt de TUI woordvoerster. “Er is geregeld dat iedereen vlak voor de reis zich kan laten testen. Mocht iemand dan nog positief zijn, kunnen we iemand van de reservelijst bellen zodat alsnog alle plekken gevuld zijn.”

De vakantiegangers verblijven een week in het luxe RIU Gran Canaria Resort op basis van all-inclusive. "Het grootste verschil tussen de twee proefreizen, is dat de reizigers naar Gran Canaria niet beperkt zijn tot hun hotel. Ze mogen gewoon naar buiten, naar het strand, restaurant of met excursie. Natuurlijk wel binnen de lokale corona-maatregelen", liet Kok al eerder aan Reisbizz.nl weten.