20 mei 2024
Thumbnail voor Aanhoudingen op Schiphol om mes en alarmpistool

Aanhoudingen op Schiphol om mes en alarmpistool

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag twee personen aangehouden op Schiphol. Een 13-jarige jongen had een groot mes op zak, terwijl in de handbagage van een 22-jarige man een alarmpistool werd aangetroffen, zo meldt de marechaussee.

De aangehouden jongen bevond zich volgens de marechaussee zonder geldige reden buiten de vertrekhallen, samen met twee meisjes. Bij het zien van de marechaussees probeerden zij weg te lopen. Toen de marechaussees de jongeren benaderden, haalde een van hen het mes van 30 centimeter lang tevoorschijn. Hierop werd de 13-jarige aangehouden. Hij bracht een nacht door in de cel, omdat zijn moeder had geweigerd hem op te halen.

Op diezelfde dag is ook een alarmpistool aangetroffen bij de securitycontrole. Een medewerker van de beveiliging zag het wapen op de scan, waarop zij de Marechaussee inschakelden. De eigenaar, een 22-jarige man uit Utrecht, gaf aan dat het een alarmpistool betrof en dat hij wapen per ongeluk in zijn tas had gelaten. Ook deze persoon is aangehouden en zit vast voor onderzoek.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.