16 juni 2024
Thumbnail voor Air France voegt nieuwe bestemmingen toe aan zomernetwerk

Air France voegt nieuwe bestemmingen toe aan zomernetwerk

Air France vliegt volgend jaar zomer naar zeven extra bestemmingen ten opzichte van het zomerseizoen van 2023. Daarvan zijn er drie volledig nieuw in het netwerk: er wordt straks vanaf Parijs – Charles de Gaulle naar Narvik, Kalamata en Verona gevlogen.

Het Noorse Narvik, dat toegang biedt tot de Lofoten-eilanden, krijgt tussen 15 juni en 31 augustus 2024 één vlucht per week, uitgevoerd met een Airbus A319. Kalamata in Griekenland wordt tussen 6 juli en 31 augustus eveneens wekelijks aangevlogen met een A319. Het Italiaanse Verona staat met drie vluchten per week in de zomerdienstregeling, uitgevoerd door een Embraer 190.

Air France trekt daarnaast de winterroute tussen Parijs en Tromsø door in de zomer, met twee vluchten per week die worden uitgevoerd met een Airbus A319.

Verre vluchten
Op 13 mei 2024 hervat Air France de lijnverbinding tussen Parijs en Minneapolis. Die bestemming werd afgelopen zomer aangeboden via partner Delta Air Lines, maar nu gaat Air France zelf dagelijks op de route vliegen met een Boeing 787-9.

De vluchten naar Raleigh-Durham in North Carolina worden, net als in het huidige winterseizoen, ook volgend jaar zomer uitgevoerd. Ar France voert bovendien de frequentie op van drie naar zeven vluchten per week. Die worden uitgevoerd met een Airbus A350-900. In totaal biedt Air France volgend jaar zomer 23 bestemmingen aan in Noord-Amerika (Canada, Mexico en de VS).

Als laatste wordt Abu Dhabi, een huidige winterbestemming, ook in de zomer aangevlogen. Er komt een dagelijkse vliegverbinding, per Airbus A350-900.