21 mei 2024
Thumbnail voor Airlines dringen bij Britse premier Johnson aan op hervatten internationale reizen

Airlines dringen bij Britse premier Johnson aan op hervatten internationale reizen

LONDEN – Topbestuurders van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Groot-Brittannië hebben premier Boris Johnson opgeroepen om in de komende weken groen licht te geven voor het mogelijk maken van buitenlandse reizen voor niet-noodzakelijke doeleinden. Dat schrijven Britse media zondag.


Directieleden van British Airways, easyJet, Jet2.com, Loganair, Ryanair, TUI, Virgin Atlantic, en ook de beroepsorganisatie Airlines UK, vinden dat het vakantieverbod in mei opgeheven moet worden. Volgens het stappenplan van Johnson komt dat verbod op 17 mei te vervallen, maar dat is nog niet zeker. In ieder geval tot die tijd zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan.

In de brief, die is ingezien door persbureau PA Media en The Sun, staat verder te lezen dat “er geen economisch herstel in het land mogelijk is zonder luchtvaart" en dat de luchtvaartmaatschappijen over de nodige "instrumenten" beschikken om het reizen in mei weer veilig te laten verlopen.

"Wij zijn van mening dat gevaccineerde passagiers niet aan reisbeperkingen moeten worden onderworpen en dat het testen ook de reisbelemmeringen kan verminderen, ook voor gebieden die geacht worden enig risico in te houden. Alleen voor gebieden met een zeer hoog risico zouden strengere maatregelen moeten gelden," voegden de bazen eraan toe.