28 februari 2024
Thumbnail voor Alaska in het zonnetje tijdens Verre Bestemmingen event Holland America Line

Alaska in het zonnetje tijdens Verre Bestemmingen event Holland America Line

De Hortus Botanicus in Leiden vormde dinsdag het toneel voor het ‘Verre Bestemmingen' event van rederij Holland America Line (HAL). Door de hoge temperaturen in de kassen van de Hortus waanden alle aanwezige reisagenten zich alvast op een verre bestemming, maar dan iets dichter bij huis dan de bestemmingen die door HAL werden toegelicht tijdens het evenement.


Ondanks de tropische temperaturen in de kassen lag de focus van de eerste presentatie dinsdag op het iets koudere Alaska. In een uitgebreide presentatie worden alle aanwezige reisagenten meegenomen naar deze Amerikaanse staat. “HAL is de enige rederij die diep het nationale park Denali in mag bij de landexcursie", vertelt sales manager Pascal Driever. "Ook is HAL de enige aanbieder die Yukon en Denali combineert."

Alaska is bij uitstek geschikt voor het spotten van wildlife, zo leren de aanwezigen. Reizigers kunnen met de schepen en excursies van HAL beren en zeearenden spotten, maar de rederij biedt ook excursies aan om walvissen te spotten. "Nee", zo zegt Driever, "bij ons heb je geen Formule 1 simulatoren, geen glijbanen aan boord, maar ligt de focus echt op de bestemming."

Legendary voyages
Na de pauze worden de reisagenten bijgepraat over de zogeheten 'legendary voyages' van de rederij. "Bijzondere reizen naar bijzondere bestemmingen", aldus Pascal. Wat deze reizen zo legendarisch maakt? “Niet alleen de bestemming, maar we halen een bijzondere beleving aan boord, met lokale experts die vertellen over de bestemming, met the Dutch high-tea, en lokale menu’s in de restaurants."

Eén van de legendary voyages die HAL aanbiedt is een reis naar Japan en Alaska. "De vraag naar het Japan-product is erg groot, zowel in het voor- als in het najaar is Japan erg populair”, vertelt Christine van Leeuwen tijdens haar presentatie. “We bieden dan ook een legendary voyage van 52 nachten van Japan naar Alaska en Canada aan." Of wat te denken van de '35-day Australia circumnavigation', "dé manier om heel Australië te ontdekken."

“Of”, vervolgt Christine haar presentatie: “een crossing van Vancouver naar Sydney, dat is écht een prachtige route met schitterende locaties. Bijkomend voordeel van deze crossing: het tijdschil reist met je mee. Je komt dus helemaal uitgerust aan op je bestemming.”

Dan, als klap op de vuurpijl laat Christine de 133-daagse Grand Voyage: Pole-to-pole cruise zien. "Een reis langs 68 havens, 28 landen, 5 continenten: een zeer unieke reis", aldus van Leeuwen.

Voor de avontuurlijke reisagenten werd de middag afgesloten met een uitgebreide rondleiding in de hortus. Lezers die meer willen weten over de Japanse Notenboom (die niet Japans is en ook geen notenboom blijkt te zijn), of de Reuzenaronskelk, mogen zich melden bij ondergetekende.

Rondleiding Hortus