23 juli 2024
Thumbnail voor Amadeus voegt gezondheidsverificatie toe aan Traveler ID

Amadeus voegt gezondheidsverificatie toe aan Traveler ID

MADRID - Amadeus heeft gezondheidsverificatie toegevoegd aan Traveler ID, voor bijvoorbeeld test- of vaccinatiebewijzen. Zo zijn luchtvaartmaatschappijen minder tijd kwijt aan het controleren of reizigers aan alle reisrestricties voldoen.


Voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens kan deze oplossing rechtstreeks in hun eigen digitale kanalen worden geïntegreerd. Daardoor hoeven reizigers niet omgeleid te worden naar apps van derden om hun gezondheidsdocumentatie te verifiëren.

Amadeus werkt hiervoor samen met onder meer CommonPass en ICC AOKpass.

“De huidige behoefte aan handmatige controles van gezondheidsdocumentatie, met behoud van sociale afstand, betekent dat sommige van onze luchtvaartklanten nu ongeveer 90 procent van hun gebruikelijke incheckpersoneel nodig hebben om slechts 30 procent van de passagiers te verwerken. Met de nieuwe mogelijkheid van Traveler ID kan een passagier de vereiste gezondheidsdocumentatie op een veilige manier tonen en op geautomatiseerde wijze, door het digitaal toe te voegen aan het systeem van de luchtvaartmaatschappij of luchthaven. Daarbij maakt het niet uit of er thuis wordt ingecheckt of op het vliegveld”, zegt Monika Wiederhold van Amadeus.