20 mei 2024
Thumbnail voor Amerikaanse reisbestuurder wil inreisprocedures verbeteren

Amerikaanse reisbestuurder wil inreisprocedures verbeteren

SAN ANTONIO - In San Antonio in Texas vindt deze dagen de IPW vakbeurs plaats. In totaal zijn bijna 5.000 deelnemers uit meer dan 60 landen aanwezig, waaronder een aanzienlijke Nederlandse delegatie. "De duizenden aanwezigen zijn indicatief voor de sterke vraag die we zien voor inkomende reizen naar de VS", meldt de U.S.Travel Association topman Geoff Freeman. Ook Reisbizz Magazine is aanwezig.


Freeman vindt dat zijn land moet blijven concurreren en niet moet stilzitten. Eén van de aandachtspunten is het inreisproces voor de Verenigde Staten die volgens hem veilig, eenvoudig en meer gastvrij moet zijn. Freeman gaf vervolgens enkele voorbeelden hoe de Amerikaanse federale overheid het inkomend reisverkeer kan verbeteren en vergroten.

Zo wil hij de wachttijden voor een interview voor bezoekersvisa verlagen. De huidige procedure duurt nu, voor aanvragers vanuit landen waar een speciaal bezoekersvisa voor vereist is gemiddeld meer dan 500 dagen. Dit met uitzondering van China, dat de uitgaande vluchten nog niet volledig heeft hervat. De huidige gemiddelde wachttijd bedraagt 527 dagen voor reizigers uit Brazilië, 406 dagen voor India en 647 dagen voor bezoekers uit Mexico.

Verder wil Feeman de vertragingen bij binnenkomst bij de Amerikaanse douane aanpakken. “Vorige maand moesten internationale bezoekers op belangrijke Amerikaanse luchthavens gemiddeld meer dan een uur wachten.”