14 april 2024
Thumbnail voor Anja van Overbeeke: Soms dwingt het leven je in een bepaalde positie, maar biedt het ook kansen

Anja van Overbeeke: Soms dwingt het leven je in een bepaalde positie, maar biedt het ook kansen

DEN HAAG - Sinds juli 2020 is Anja van Overbeeke werkzaam bij ANWB Reizen als Senior Sales Representative. Hierbij is ze verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de retailpartners. “Van de contractbesprekingen tot het uitzetten van studiereizen en van salesbezoeken tot het invoeren van accounts in ons reserveringssysteem”, vertelt Anja. In de SalesTalk van deze editie maken we verder kennis met Anja.


Dit jaar zit Anja 40 jaar ‘in het vak’. “Op 27 juni 1983, direct na het behalen van mijn diploma MEAO-Toerisme (voorloper van de MTRO), stapte ik binnen bij Reisbureau De Boer & Wendel. Het bedrijf was een paar jaar eerder gestart met eigen touroperating en organiseerde reizen naar Indonesië, Thailand en Sri Lanka. Dit breidde zich al snel uit naar andere landen, om uiteindelijk alle verre continenten op te nemen in het portfolio.”

Business as usual
Na ruim zes jaar stapte Anja over naar VNC Travel. “Het was net na ‘Tiananmen’, waardoor de reizen naar China stil lagen en er weinig werk was. Ook toen had men al het vertrouwen dat het reizen naar China wel weer op gang zou komen. En dat klopte ook. Al snel was het weer business as usual.” In 1992 werd haar dochter Jessica geboren en is Anja parttime gaan werken. Eerst bij VNC Travel en vanaf 1998 bij Special Traffic, waar Anja het verkoopteam ‘Oost’ aanstuurde. “In 1999 werd Norbert Good directeur bij Special Traffic. Een hele fijne man die altijd aandacht had voor de medewerkers, of je nu tot het MT behoorde of medewerker was van de back office. Wel vond hij dat een supervisor minimaal 80 procent aanwezig moest zijn. Gelukkig was mijn zoon Casper inmiddels bijna zes jaar oud, dus viel dat privé te regelen.”

Abrupt einde
Special Traffic werd Kuoni en Kuoni werd Tenzing Travel. “Zelf ben ik in die jaren een aantal keer van functie veranderd. Na 19 jaar kwam er vrij abrupt een einde aan, toen mijn functie als salesmanager werd wegbezuinigd. Dat was best een lastige tijd. Privé was ik net een nieuwe weg ingeslagen en vervolgens viel de zekerheid van een baan ook weg.” Nu zes jaar verder kan Anja alleen maar positief terugkijken op die tijd. “Zowel zakelijk als privé is het helemaal goed gekomen. Soms dwingt het leven je in een bepaalde positie, maar biedt het je ook kansen. In mijn geval hebben die goed uitgepakt.”

Meer te weten komen over Anja? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.