10 mei 2024
Thumbnail voor Antoin Klein Hofmeijer (TUI): ‘Sluiten niet uit dat het aanbod stedentrips per trein uitgebreid wordt’

Antoin Klein Hofmeijer (TUI): ‘Sluiten niet uit dat het aanbod stedentrips per trein uitgebreid wordt’

RIJSWIJK - TUI en GreenCityTrip hebben de handen ineengeslagen voor het aanbieden van de nachttrein als vervoerssoort naar diverse steden uit het TUI portfolio. De treinen worden komende zomer en winter gebruikt om TUI-klanten te vervoeren naar steden als Praag en Venetië. Reisbizz Magazine sprak met Antoin Klein Hofmeijer, Product Lead City Western Region bij TUI, over de nieuwe samenwerking.


Reizigers stappen op in Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal en reizen per nachttrein naar hun vakantiebestemming. De trein vertrekt rond het einde van de middag/begin van de avond en de volgende ochtend kom je uitgerust aan op de bestemming. TUI biedt met GreenCityTrip een zestal bestemmingen aan: Praag, Wenen, Kopenhagen, Milaan, Florence en Venetië.

Buiten het duurzame aspect om, wat is volgens jullie een reden om te kiezen voor de trein i.p.v. het vliegtuig?
“Wat het leuke is aan reizen per nachttrein, is dat de beleving van je reis al begint zodra je instapt op het perron. Reis je met een groepje vrienden of familie en heb je een eigen coupé, dan heb je een eigen ruimte om de reis gezellig in door te brengen. Vervolgens kom je uitgerust aan op de bestemming en kan je Citytrip gelijk beginnen. Een ander voordeel is dat je heel centraal uitstapt op de plaats van bestemming, terwijl je vanaf het vliegveld vaak nog vervoer nodig hebt om in jouw accommodatie te komen.”

Jullie bieden met deze samenwerking zes steden aan. Waarom deze steden?
“De treinen van GreenCityTrip worden ingezet op diverse routes en steden. Zes van die steden zijn ook onderdeel van het steden aanbod bij TUI en daarmee zullen we deze nieuwe vervoerssoort aanbieden voor de door TUI ingekochte accommodaties. We kijken graag naar kansen en mogelijkheden en sluiten niet uit dat het aanbod van steden waarop wij de nachttrein kunnen aanbieden in de toekomst uitbreidt.”

Wil je meer weten over de plannen en verwachtingen van Antoin voor de stedentrips per trein en lezen wat er op de bestemmingen zelf wordt aangeboden? Lees dan het hele gesprek met Antoin in de Bijzondere Steden Special van Reisbizz Magazine.