23 mei 2024
Thumbnail voor ANVR: Desastreuze gevolgen voor vakanties buitenland door losgelaten maatregelen

ANVR: Desastreuze gevolgen voor vakanties buitenland door losgelaten maatregelen

LEUSDEN - De ANVR maakt zich grote zorgen om het toenemende aantal coronabesmettingen in Nederland. Volgens de branchevereniging heeft dit mogelijk desastreuze gevolgen voor de Nederlander die een vakantie in het buitenland wil doorbrengen. “Wij roepen het kabinet, gemeenten en andere betrokkenen op te controleren en te handhaven op de maatregelen.”


De ANVR stelt dat in Nederland de maatregelen achteraf gezien misschien te vroeg zijn losgelaten. “Het kan toch niet zo zijn dat door ongewenst gedrag in het uitgaansleven en je niet laten vaccineren of testen, we als Nederlander straks niet meer welkom zijn in andere landen en de reissector daarvan de dupe is?”, laat ANVR-voorzitter Frank Oostdam in een reactie weten.

Oostdam wil benadrukken dat het niet uit maakt waar je naar toe gaat, maar wel hoe je je gedraagt. “Onze reisondernemers hebben mede met steun van de overheid het hoofd tot op heden met moeite boven water kunnen houden”, gaat Oostdam verder. “Maar we moeten wel voorkomen dat ondernemers weer aan banden worden gelegd omdat een klein deel van de Nederlanders door verkeerd gedrag het over heel Nederland afroept dat andere landen zich gedwongen voelen strengere maatregelen te hanteren.”