19 juni 2024
Thumbnail voor ANVR in gesprek met BuZa: Versoepelingen buiten EU niet op korte termijn te realiseren

ANVR in gesprek met BuZa: Versoepelingen buiten EU niet op korte termijn te realiseren

LEUSDEN - De ANVR heeft vanochtend een “goed gesprek” gehad met het ministerie van Buitenlandse Zaken over de wens tot aanpassingen van de huidige reisadviezen voor landen buiten de Europese Unie. De reisbranchevereniging is blij dat het ministerie serieus naar deze zaak kijkt, maar is teleurgesteld dat deze verandering niet op heel korte termijn te verwachten is.


Volgens de ANVR wil het ministerie de overweging tot het versoepelen van het reisadvies buiten de EU afstemmen in een breder gremium, zodat zij komen tot een overwogen beoordeling als het gaat om de gezondheidsrisico’s. Het ministerie verwacht binnen afzienbare tijd te kunen komen tot een andere beoordeling dan de huidige reisadviezen, met versoepelingen tot gevolg.

De ANVR hoopt dat deze verandering nog in het najaar komt, maar is wel teleurgesteld dat deze versoepelingen niet op korte termijn te realiseren zijn. “Daarnaast is het ongepast dat de financiële steunmaatregelen toch worden stopgezet per 1 oktober. De ondernemers in de reisbranche komen ‘met de handen op de rug gebonden’ nog niet aan ondernemen toe”, aldus de ANVR.