27 mei 2024
Thumbnail voor ANVR: Tegen gereduceerd tarief CO2 footprint compenseren

ANVR: Tegen gereduceerd tarief CO2 footprint compenseren

LEUSDEN - ANVR en South Pole sluiten een nieuwe raamwerkovereenkomst waarbinnen (klanten van) leden van de ANVR op slimme wijze tegen een gereduceerd tarief de CO2 footprint van de reizen die zij maken en organiseren kunnen compenseren. De nieuwe overeenkomst moet ingaan op 1 januari 2022.


ANVR heeft al jaren een overeenkomst met South Pole. De vorige afspraken liepen af op 31 december vorig jaar en zijn zonder wijzigingen verlengd met een jaar, doordat er door de coronacrisis geen invulling kon worden gegeven aan de overeenkomst. In het nieuwe jaar wordt dus een nieuwe overeenkomst geïntroduceerd.

“Met de nieuwe raamwerkovereenkomst verandert een aantal zaken, waarmee het mogelijk nog aantrekkelijker wordt voor ANVR leden om er gebruik van te maken”, laat Frank Radstake namens de ANVR weten. “Zo is er geen minimale afname-eis meer, alle compensatie gaat tegen dezelfde vaste prijs.”

“Een nadeel is wel dat de kosten van compensatie, door de wereldwijd explosief toegenomen vraag naar compensatieprojecten, de komende jaren wel hoger zullen liggen. Toch vinden we dat we met de nieuwe overeenkomst de beste deal hebben kunnen sluiten voor de leden, met een forse korting van meer dan zestig procent op de reguliere marktprijzen”, sluit Radstake af.