23 mei 2024
Thumbnail voor ANWB en Fox Reizen vieren 65ste verjaardag van Berty Beukema: ‘Prima donna van het bedrijf’

ANWB en Fox Reizen vieren 65ste verjaardag van Berty Beukema: ‘Prima donna van het bedrijf’

Berty Beukema is bijna 46 jaar actief in de reiswereld en viert 7 april haar 65ste verjaardag. Berty is samen met collega Angelique Edeling verantwoordelijk bij ANWB Reizen en FOX voor groepsreizen op maat. De reisorganisatie zet Berty graag in het zonnetje om deze mooie mijlpaal te vieren.

Berty is volgens de reisorganisatie de “prima donna” van het bedrijf. Ze heeft de reiswereld door de jaren heen zien veranderen: van papieren documentatie en met de hand uitgeschreven tickets tot de digitalisering en opkomst van social media.

In de jaren negentig was parttime werken zeer ongebruikelijk, maar na de geboorte van haar twee kinderen wilde Berty één dag minder werken. “Als manager van een reisbureau was dat niet toegestaan. Met hulp van mijn man Rob heb ik beleidsstuk ‘Vakmanschap is slagkracht, meesterschap is kwaliteit’ geschreven aan de directie van mijn toenmalige werkgever.” Uiteindelijk werd gehoor gegeven aan het verzoek waarmee Berty de eerste parttime manager van het bedrijf werd. “Wel met een proeftijd van een jaar.”

En dan begint 850 man spontaan voor je te zingen, terwijl ik niet eens jarig was.

Toen begon 850 man spontaan voor me te zingen
Van 2007 tot 2016 heeft Berty bij haar toenmalige werkgever samen met een reisteam een groot aantal projecten mogen organiseren met artiesten zoals René Froger, Thomas Berge, Frans Bauer en Lee Towers en hun management. “Zo stond ik tijdens één van de cruisereizen samen met Frans Bauer op het theaterpodium om het programma van de volgende dag te bespreken. En dan sta je toch raar te kijken als Frans dan ineens door de microfoon zegt: ‘Weten jullie wie er jarig is vandaag? Berty!’ En vervolgens begint 850 man spontaan voor je te zingen. Dit verzon Frans ter plekke, ik was helemaal niet jarig”, vertelt Berty.

Op de afdeling incentivereizen krijgt Berty de meest afwisselende aanvragen: “Een agrarisch bedrijfdat naar de Rocky Mountains in Canada gaat en werkbezoeken combineert met toeristische bezienswaardigheden, businessclubs die op stedentrip de banden aanhalen, 3- generatiereizen waarbij opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen een bijzondere rondreis maken of reisbureaus die een aanvraag van hun klant bij ons onderbrengen.” Samen met haar collega Angelique kijkt Berty ernaar uit om ook voor 2025 groepsreizen op maat samen te stellen. “Berty weet nog niet van ophouden en dat is goed nieuws voor Fox Groups en Incentives”, aldus de reisorganisatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Berty en collega Angelique Edeling. Foto: ANWB/Fox Reizen

Fijne collega
“Niet alleen is Berty een heel fijne collega, ze weet haar klanten aan zich te binden met haar gulle lach en haar passie voor reizen”, vertelt Anja van Overbeeke, Senior Retail Representative bij ANWB Reizen. “Met ruim 45 jaar aan ervaring weet ze voor iedere groep een prachtig maatwerkvoorstel samen te stellen, wat vervolgens resulteert in een mooie groepsreis op maat, waar haar klanten met veel plezier op terug kunnen kijken.”

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.