20 april 2024
Thumbnail voor Astrid Goedhart begonnen als Travel Counsellor: ‘Verrast dat zoveel mensen mij al weten te vinden’

Astrid Goedhart begonnen als Travel Counsellor: ‘Verrast dat zoveel mensen mij al weten te vinden’

WOGNUM - Met de afgelopen twee jaar in het achterhoofd aan de slag gaan als ZRA, kan best een spannende stap zijn. Zo vond ook Astrid Goedhart die sinds het begin van dit jaar is aangesloten bij de Travel Counsellors. Toch is dit een hele goede zet geweest. “Vanaf januari is het non-stop druk geweest”, vertelt Astrid in gesprek met Reisbizz.nl.


Ze is nog maar net begonnen, maar Astrid gaat nu al als een speer. “Na een hectische maand waarin ik elke avond ongeveer tot 23:00 uur werkte, kreeg ik een mailtje van Fred van Eijk, Managing Director van Travel Counsellors Nederland. Hij vertelde dat ik in mijn eerste maand meteen de meeste omzet had gedraaid van alle ‘new starters’, Travel Counsellors die maximaal één jaar bezig zijn. Bizar! Een maand geleden vroeg ik me nog af of ik überhaupt wel klanten zou krijgen.” Astrid stelt wel dat ze erg geluk heeft gehad met de timing. “Nu maar hopen dat alle reizen dit jaar gewoon door kunnen gaan. Fingers crossed!”

Eind vorig jaar deed Astrid tijdens de lockdown in december de vierdaagse introductietraining. Dit was toen nog allemaal digitaal en vanuit huis. “Soms dacht ik wel, ‘waar ben ik aan begonnen’. 20 december maakte ik bekend dat ik voor mezelf startte. Ik kreeg allemaal aanmoedigende berichten en kreeg vaak te horen dat ik in ieder geval rustig kon opstarten. En dat klopte eigenlijk ook wel, voor zolang het duurde.” De eerste twee weken schreef ze blogs, maakte ze advertenties en flyers en besteedde ze tijd aan het afwerken van haar website en Instagrampagina. “In januari werden veel coronamaatregelen in Nederland versoepelt en kregen mensen direct weer zin om op vakantie te gaan. Ik was blij verrast dat mensen mij al wisten te vinden.”

Veel kennis opgedaan
Astrid werkt nu ruim twaalf jaar in de reisbranche. “Vroeger wilde ik altijd stewardess worden. Ik ben de studie Toeristisch Management gaan doen en heb daarna kort bij KLM gewerkt.” Astrid kwam erachter dat ze het organiseren en plannen van reizen veel leuker vond en bleef na haar studie hangen bij Baobab Reizen, waar ze haar eindstage liep. “Bij Doets Reizen heb ik in zes jaar tijd onwijs veel kennis opgedaan en ben ik doorgegroeid van reisspecialist tot productmanager.”

Toch miste Astrid uiteindelijk het contact met de klanten. “Ik vind het zo leuk om mensen blij te kunnen maken met een mooie vakantie.” Nadat ze bij Van Verre Reizen de kans kreeg om nieuwe bestemmingen, waaronder Noord-Amerika, op te zetten, besloot ze eind vorig jaar om voor zichzelf te beginnen. “Ik had er al wel eens vaker aan gedacht, maar ik vond de stap toch te spannend om te zetten. Ik was bang dat ik te weinig klanten zou hebben en de tijd was daar te onzeker voor om zonder inkomen te zitten.” Astrid kwam in contact met oud-collega van Doets Wendy die zo’n vijf jaar als Travel Counsellor werkt. “Ik wist dat zij het heel erg naar haar zin had. Na zo’n honderd vragen te hebben gesteld aan haar, durfde ik uiteindelijk de stap te nemen.”

Zelf maatwerkreizen samenstellen
De keuze om zich bij Travel Counsellors aan te sluiten lag volgens Astrid een beetje voor de hand. “Drie oud-collega’s hebben zich aangesloten bij Travel Counsellors en zij waren alle drie heel enthousiast over de organisatie. Uiteraard heb ik ook contact gehad met andere organisaties, maar wat de doorslag gaf was de mogelijkheid tot het zelf samenstellen van maatwerkreizen. Omdat ik altijd bij specialisten heb gewerkt, ben ik dit ook gewend en ik vind het heerlijk om niet te hoeven wachten op offertes van leveranciers.