19 juni 2024
Thumbnail voor Barbados, de Caribische verrassing van deze winter

Barbados, de Caribische verrassing van deze winter

BRIDGETOWN - Reisbizz vloog met KLM en een aantal reisprofessionals naar Barbados. De Famtrip, georganiseerd door Barbados Tourism Marketing (BTMI) en Globactive Travel Marketing, gaf ons de gelegenheid om dé Caribische verrassing van deze winter te ontdekken. “De combinatie van vriendelijke mensen en een groot aanbod luxe accommodaties is perfect.”


Na een stressvolle check-in-procedure vanwege de herfstvakantiedrukte en personeelstekort, worden we door de KLM-bemanning met veel enthousiasme aan boord ontvangen. Purser Arjen Baars: “We zijn blij dat we weer naar Barbados kunnen vliegen. Met een bezettingsgraad van 90 procent kunnen we heel tevreden zijn.” KLM vliegt voorlopig alleen tijdens de wintermaanden naar Barbados.

Barbados door de ogen van de reisagent
Wat ons opvalt is de vriendelijkheid van de mensen. Samen met de relaxte sfeer die er hangt zorgt dit voor een op-en-top vakantiegevoel. Sheila Luijten van Talisman Travel Design ziet zeker kansen voor haar klanten: “De accommodaties zijn van zeer hoog niveau. Samen met het heerlijke eten en drinken, maakt dit Barbados voor mij een veilige, laid back bestemming.”

Barbados is niet zo groot: het eiland beslaat 430 vierkante kilometer en heeft ongeveer 300.000 inwoners. Jaarlijks verblijven er 600.000 toeristen op het eiland. Wanneer je met een huurauto gaat toeren, rijd je in ruime drie uur het hele eiland rond. Leuker is nog het uitgebreide netwerk voor openbaar vervoer.

Droomstranden
Dat Barbados een paradijs is, daar is geen twijfel over mogelijk. Pebbles Beach en het in het noorden gelegen Crane Beach zijn stranden die je niet mag overslaan. En ervaren surfers moeten naar Bathsheba Beach, de plek waar geregeld surfkampioenschappen worden gehouden. Het leven in Barbados draait grotendeels om het strand, watersport en lekker eten.

Meer weten over deze Caribische bestemming, leuke tips en de mening van andere reisagenten? Lees het uitgebreide verslag van de reis naar Barbados in het nieuwe Reisbizz Magazine dat morgen uitkomt. Meld je aan voor de Reisbizz nieuwsbrief zodat je het nieuwe magazine als eerste in je mailbox ontvangt.