24 mei 2024
Thumbnail voor Belize laat gevaccineerde reizigers toe zonder negatieve testuitslag

Belize laat gevaccineerde reizigers toe zonder negatieve testuitslag

BELMOPAN - Belize is de eerste bestemming in het Caribisch gebied die gevaccineerden toe laat zonder negatieve coronatest. Het laten zien van een bewijs dat de vaccinatie minimaal twee weken voor aankomst is toegediend, is voldoende. Reizigers die nog niet gevaccineerd zijn, worden nog steeds verplicht om een negatieve testuitslag te tonen.


Het besluit om de beperking voor reizigers die een vaccin hebben gekregen te versoepelen, kon worden gedaan door de vermindering van het aantal dagelijkse nieuwe gevallen in het hele land. Het Bestuur van Toerisme van Belize meldt dat er momenteel in het hele land minder dan honderd actieve gevallen zijn. Ook zijn de aantallen voortdurend gedaald.

Voor toeristen die nog niet zijn gevaccineerd is het wel nodig om een negatieve testuitslag te kunnen laten zien. Dit kan een PCR-testuitslag zijn die vier dagen voor vertrek is afgenomen of een uitslag van een sneltest die binnen 48 uur voor vertrek is uitgevoerd.

In Belize worden de belangrijkste belanghebbenden in de toeristische sector in de beginfase van de vaccinatiecampagne gevaccineerd. Daarnaast heeft het land van het WTTC de ‘Safe Travels’ stempel gekregen, waarmee wordt aangegeven dat toeristen veilig de vakantiebestemming kunnen bezoeken.