26 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire door deltavariant weer naar risiconiveau twee

Bonaire door deltavariant weer naar risiconiveau twee

KRALENDIJK - Bonaire schroeft het risiconiveau weer op naar niveau 2. Dit hangt enerzijds samen met een groeiend aantal besmettingen op het eiland en anderzijds met het feit dat inmiddels ook de zogenaamde deltavariant is vastgesteld.


“Deze variant is veel besmettelijker dan de oorspronkelijke variant”, zei gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie op woensdagmiddag. Het feit dat veel mensen op het eiland volledig gevaccineerd zijn, zorgt er voor dat het eiland nog niet op hoeft te schalen naar bijvoorbeeld risiconiveau 3.

Inmiddels moeten passagiers afkomstig uit Nederland bij aankomst een extra antigeentest ondergaan. De zogenaamde ‘bubbel’ voor reizen tussen de ABC-eilanden blijft voorlopig in stand. Dat betekent dat reizigers die volledig zijn gevaccineerd vrij kunnen reizen zonder testverplichting. De gezaghebber waarschuwde wel dat ook hier van het ene op het andere moment veranderingen kunnen optreden.

Zang en dans
Bij risiconiveau 2 zijn er met name beperkingen als het gaat om zang en dans. Zingen en dansen, zowel binnen als buiten, zijn voorlopig weer verboden. Restaurants en sportscholen moeten bezoekers weer registreren.

Rijna riep inwoners die nog niet zijn gevaccineerd op dat alsnog te doen. “Als je nog niet gevaccineerd bent, meldt je dan om dat alsnog te doen”, zei Rijna. Hij zei te verwachten dat het virus niet meer weg zou gaan. “Dat betekent dat we ons zo goed mogelijk moeten beschermen, zodat er geen zwaardere maatregelen nodig zijn”, sluit Rijna af.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Bonaire.nu