13 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire lanceert project voor ‘verrijken van toeristische ervaring’

Bonaire lanceert project voor ‘verrijken van toeristische ervaring’

Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft de lancering aangekondigd van een nieuw project met de naam ‘It’s in our nature’. Met het project wil Bonaire “de ervaring van bezoekers op het eiland verrijken door waardevolle inzichten te bieden in de geschiedenis en het culturele erfgoed van Bonaire.” Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen het Fundashon Históriko Kultural Boneriano (FuHiKuBo) en Openbare Lichaam Bonaire (OLB).


Onderdeel van het project zijn 26 geplaatste informatieborden, die licht werpen op verschillende historische locaties, populaire toeristische attracties en culturele hoogtepunten rond het eiland. De borden geven informatie over het materiële en immateriële erfgoed en de geschiedenis van Bonaire. “Het project moedigt bezoekers aan om niet alleen de fysieke schoonheid van het eiland te ontdekken, maar ook de diepgewortelde waarden en tradities die Bonaire uniek maken”, schrijft het TCB.

FuHiKuBo speelt een centrale rol in dit ambitieuze partnerschap door informatie uit hun uitgebreide collecties en archieven bij te dragen. "Met hun expertise hielp FuHiKuBo bij het selecteren van de locaties, de waardevolle verhalen over deze locaties en oude beelden van deze bezienswaardigheden", aldus het TCB.