23 juli 2024
Thumbnail voor Buitenlandse Zaken: Ook Canarische Eilanden en Balearen worden in de gaten gehouden

Buitenlandse Zaken: Ook Canarische Eilanden en Balearen worden in de gaten gehouden

DEN HAAG - Na het nieuws dat Portugal vanaf morgen opnieuw een negatief reisadvies krijgt, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat ook de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen in Spanje gevaar lopen. Een oranje reisadvies ligt op de loer.


De coronacijfers dalen in Europa gestaag en veel Europese landen hebben een geel of groen reisadvies. “Maar het virus is nog niet weg”, waarschuwt het ministerie. Zo constateert het RIVM volgens het ministerie oplopende besmettingen in onder andere Spaanse regio’s Catalonië, Andalusië en Valencia. Het reisadvies voor het vasteland van Spanje blijft ook nog oranje.

Het ministerie meldt dat het RIVM de situatie op de Canarische Eilanden en de Balearen, waaronder Ibiza en Mallorca, nauwlettend monitort. Hetzelfde geldt voor Cyprus. Voor nu is het reisadvies voor deze bestemmingen nog geel, maar wanneer de besmettingen weer te veel oplopen, zal dat hoogstwaarschijnlijk weer veranderen. Hierbij wegen meerdere factoren mee, waaronder het aantal besmettingen, het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat besmet terugkeert.