20 mei 2024
Thumbnail voor Caroline Bik: Hiermee maken we Eurostar een nóg aantrekkelijker alternatief voor het vliegtuig

Caroline Bik: Hiermee maken we Eurostar een nóg aantrekkelijker alternatief voor het vliegtuig

NS International heeft voor komend én volgend jaar veel ontwikkelingen op de planning staan. Een verdubbeling van het aantal Intercity’s tussen Nederland en België, de sluiting van de Eurostar terminal in Amsterdam en de komende sportzomer. Reisbizz Magazine gaat in gesprek met Caroline Bik, Accountmanager Leisure Travel & Communicatie B-to-B bij NS International.

Vanaf 2025 verdubbelt het aantal intercity treinen tussen Nederland en Brussel van 16 naar 32 keer per dag. “Deze Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) rijdt met een maximum van 200 km per uur over de hogesnelheidslijn”, vertelt Bik. Met de nieuwe verbinding zijn reizigers zo’n 45 minuten minder lang onderweg en bedraagt de reistijd tussen Amsterdam-Zuid en Brussel ongeveer 2 uur. “De kortere reistijd ontstaat door de inzet van de snellere intercity, minder tussenstops en het nieuwe startpunt Amsterdam-Zuid dat dichter bij de hogesnelheidslijn ligt dan Amsterdam Centraal. Hiermee is deze trein maar iets langzamer dan de Eurostar-treinen naar Brussel.”

Eurostar Terminal
In juli sluit de Eurostar Terminal in Amsterdam, waardoor de reiservaring volgens Bik anders wordt. “Er wordt hierdoor niet meer ingecheckt in Amsterdam. In Brussel moeten reizigers de trein uit om in te checken. De overstaptijd in Brussel bedraagt tussen de 48 minuten tot 1 uur en 48 minuten, afhankelijk van de aansluiting. Bij goede aansluiting betekent dat nauwelijks een langere reistijd, want met de incheck bij de Amsterdam Terminal is het advies om 45 - 90 minuten voor het vertrek aanwezig te zijn.”

Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe terminal in de Amstelpassage. “Vanaf januari 2025 zal deze nieuwe, grote terminal klaar zijn en is er de mogelijkheid om veel meer reizigers vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Londen te laten reizen. Daarmee maken we Eurostar voor veel meer reizigers een nóg aantrekkelijker alternatief voor het vliegtuig”, aldus Bik.

Wil je meer weten over de plannen van NS International en de sportzomer die er aan komt? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.