10 mei 2024
Thumbnail voor Chantal Braspenning keert terug in de branche: ‘Reisbloed kruipt waar het niet gaan kan’

Chantal Braspenning keert terug in de branche: ‘Reisbloed kruipt waar het niet gaan kan’

ETTEN-LEUR - Zo’n vijf jaar geleden maakte Chantal Braspenning de overstap van de reisbranche naar de makelaardij. Toch blijft reisbloed kruipen waar het niet gaan kan en besluit Chantal naast haar werkzaamheden in de makelaardij te starten als ZRA onder de vlag van The Travel Club. “Inmiddels ken ik mezelf zo goed dat ik precies weet wat ik wil, en vooral wat ik niet wil.”


In 2005 startte Chantal op het contactcenter van D-reizen in Breda. Vrij snel besloot ze de overstap te maken naar een D-reizen vakantiewinkel. “Ik wilde graag face-to-face met klanten aan de balie de meest prachtige reizen boeken. In de loop der jaren heb ik door mogen groeien van allround reisadviseuse naar expert reisadviseuse.” Na de komst van haar oudste zoon besloot Chantal dat ze zichzelf verder wilde ontwikkelen en is ze als reisbureaumanager gestart in de winkel in Breda Moerwijk en Etten-Leur.

Verhuisd
Samen met haar gezin verhuisde Chantal in 2017 en kwam ze in aanraking met het vak van de makelaardij. “Ondanks dat ik het naar mijn zin had bij D-reizen, begon ik erover na te denken of de reisbranche hetgeen was wat ik wilde blijven doen tot mijn pensioen. Ik besloot in het diepe te springen en begon naast een thuisstudie tot assistent makelaar met solliciteren bij makelaardijen. Van het één kwam het ander en in 2018 ging ik aan de slag bij mijn huidige werkgever.”

Een terugkeer naar de reisbranche bleef haar roepen en sinds deze maand is Chantal naast haar werkzaamheden bij de makelaardij gestart als ZRA. “Afgelopen winter ben ik met een vriendin aan de slag gegaan om voor onze gezinnen een gezamenlijke reis naar Dubai en Bali in elkaar te zetten. Ik ging op zoek naar goede tarieven voor tickets en merkte dat ik hier wel heel enthousiast van werd. Inmiddels ben ik 38 en heb ik mezelf goed leren kennen zodat ik weet wat ik exact wil, en vooral wat ik niet wil. Als zelfstandig ondernemer kan ik zelf bepaalde keuzes maken die ik bij een reisbureau of touroperator niet kan maken.”

De sleutel tot een succesvolle onderneming
Chantal sloot zich aan bij The Travel Club onder het label YourTravel. “Tijdens mijn eerste gesprek met Bärbel Severens (accountmanager bij The Travel Club, red.) was ik gelijk heel enthousiast. Deze partij heeft zoveel ervaring als franchisegever en dit vind ik als startende ondernemer een pré. Je kunt je eigen keuzes maken, maar hebt toch een hoofdkantoor met specialisten waar je op terug kunt vallen bij eventuele vragen.”

Momenteel gaat Chantal zich niet specialiseren in een bepaald soort reizen. “Iedereen is welkom en dat maakt het juist zo afwisselend. Ik ga mezelf onderscheiden door gewoon mezelf te zijn: een ondernemende, enthousiaste en hardwerkende reisadviseuse. Ik ben van mening dat keihard werken, goed communiceren met je klanten en vooral open en transparant zijn de sleutel is tot een succesvolle onderneming.”