23 juli 2024
Thumbnail voor Chantal van der Meer (Sunny Cars): De boekingen zaten juist in de lift

Chantal van der Meer (Sunny Cars): De boekingen zaten juist in de lift

HAARLEM - Het veranderen van kleur van de landen om ons heen en de daaruit voortvloeiende negatieve reisadviezen zorgen opnieuw voor veel onrust. Niet alleen voor de touroperators en reisagenten, maar ook voor Sunny Cars zijn de recente ontwikkelingen een flinke tegenvaller. Reisbizz sprak met Chantal van der Meer, district salesmanager van Sunny Cars.


“Wij voelden het wel aankomen, eerlijk gezegd”, vertelt Van der Meer. “Ik verbleef zelf onlangs een paar dagen in Portugal en daar groeide de onrust met de dag. Dat begon al vooraf. Blijft het geel? Kunnen we wel gaan? De besmettingen namen toe, ook daar. Het zorgt gewoon voor veel onrust bij reizigers.”

Boekingen zaten juist in de lift
De boekingen van Sunny Cars zaten juist goed in de lift. Nu bij verschillende touroperators de autohuur mee kan worden genomen in een pakketreis, is de reisagent ook goed beschermd. Sunny Cars staat goed bekend binnen de reisindustrie vanwege zijn flexibele voorwaarden.

Van der Meer vertelt dat Sunny Cars altijd in oplossingen mee wil denken. “Wij zijn al jaren een betrouwbare partij. Met de huidige gratis flexservice voldoen wij aan de vraag van de reisagent om flexibel om te gaan met annuleringen en omboekingen. Wel laten we de actie om te annuleren over aan de reisagent zelf. Er zijn mogelijk reizen die naar oranje gekleurde gebieden geboekt staan die wel doorgang zullen vinden.”

Autohuur van essentieel belang
Volgens Van der Meer is juist nu autohuur van essentieel belang. “Vermijd die bustransfer en ga zelf op ontdekkingstocht met je huurauto. Daarmee verklein je de kans aanzienlijk op een mogelijke besmetting op de bestemming.”

Van der Meer laat weten dat Sunny Cars verder alles goed op de rit heeft. Het afgelopen jaar heeft de onderneming noodgedwongen afscheid moeten nemen van een aantal medewerkers. “We zijn echter trots op het feit hoe wij ons hier doorheen hebben geslagen en kijken uit naar betere tijden. Wat een veerkracht hebben wij met z’n allen laten zien in de branche.”