15 juni 2024
Thumbnail voor China Eastern ook in zomervakantie vaker naar Schiphol

China Eastern ook in zomervakantie vaker naar Schiphol

China Eastern Airlines breidt in de drukke zomervakantie de vluchtfrequentie naar Schiphol uit. Vanaf 1 juli vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij dagelijks tussen Shanghai en Amsterdam, in plaats van vier keer per week. Tijdens de laatste maanden van het winterseizoen bood de KLM-partner ook al een dagelijkse verbinding aan op deze route.

Uit door Aeroroutes verzamelde data blijkt dat de frequentieverhoging vooralsnog tot 14 september staat ingepland, dus voor zo’n 2,5 maand. China Eastern blijft op de route een Boeing 777-300ER inzetten. Aan boord van dat toestel is plaats voor 316 passagiers, waarvan 6 in First Class, 52 in Business Class en 258 in Economy Class.

KLM vliegt tijdens de zomermaanden ook dagelijks tussen Schiphol en Shanghai, waardoor er in totaal veertien retourvluchten per week vertrekken op deze route.

Eerder kondigden al onder meer Qatar Airways, Air India en China Southern Airlines aan komende zomer vaker naar Schiphol te vliegen. Door het uitstel van de krimpplannen zijn er meer slots uitgedeeld. Het belooft op de luchthaven dan ook een stuk drukker te worden dan vorig jaar, al zullen de passagierscijfers naar verwachting nog wel iets onder het niveau van recordjaar 2019 liggen.