16 september 2024
Thumbnail voor Corendon bezig met plannen voor eigen hotelresort Kaapverdië

Corendon bezig met plannen voor eigen hotelresort Kaapverdië

Corendon is bezig met de ontwikkeling van een eigen hotelresort op de Kaapverdische Eilanden. Dat vertelt topvrouw Gunay Uslu in gesprek met Reisbizz.

Corendon ligt als touroperator, airline en hotelconcern op expansiekoers. “Op Curaçao bieden we al meer dan 1.100 eigen kamers aan. We zijn onder meer serieus bezig met de Kaapverdische Eilanden. Nog dit jaar verwacht ik daar de eerste locatie bekend te maken”, vertelt Uslu. Die verder vertelt dat het de ambitie is om straks ook eigen widebody-vliegtuigen in de vloot te hebben, bijvoorbeeld Boeing 787 Dreamliners of Airbus A330neo’s.

Corendon kijkt volgens Uslu naar zowel bestaande accommodaties als nieuwe bouwprojecten. “Altijd in samenspraak met de lokale autoriteiten en samenleving. Er moet immers breed draagvlak zijn voor onze komst. We zullen elk hotel altijd naar onze eigen maatstaven en behoeften inrichten. Het moet gaan om een combinatie van all inclusive en à la carte voor een brede doelgroep in alle prijsklassen, waarbij het in ons DNA zit om vakanties betaalbaar te houden. Minimaal 300 à 400 kamers per resort, anders is het niet rendabel. Ook Tenerife heeft onze volle aandacht. En we kijken naar Oost-Afrika, zoals Zanzibar. Zon zeker, strand, niet te ver en weinig tijdsverschil. Wie weet komt ooit een verre vakantiebestemming als Bali in the picture.”

Het hele interview met Gunay Uslu lees je in het Reisbizz Magazine.