3 maart 2024
Thumbnail voor Corendon-oprichter Atilay Uslu: Mijn trots groeit iedere dag een beetje

Corendon-oprichter Atilay Uslu: Mijn trots groeit iedere dag een beetje

Corendon-oprichter Atilay Uslu opende op 17 december 2023 de deuren van alweer het derde hotel op het eiland Curaçao. In de opstartfase is het nieuwste hotel, The Rif, in ontwikkeling en nog niet 100 procent operationeel, maar de komende maanden wordt er voor en achter de schermen keihard gewerkt om dit te bewerkstellingen. Reisbizz vraagt Atilay naar de stand van zaken.

Wat maakt het resort anders dan de anderen op het eiland?
“We richten ons met The Rif in de basis op een ietwat andere doelgroep. Waar Kunuku Aqua Resort en Mangrove Beach zeer geschikt zijn voor families en vriendengroepjes, focussen we bij The Rif meer op gasten die een rustiger, wellicht zelfs romantischer verblijf wensen. Je voelt je al snel thuis als je de Deluxe kamer van minimaal 51 vierkante meter binnenkomt waarbij de swim-up kamer nu al een populaire optie is. Let wel, gezinnen worden zeker niet geweerd - we hebben zelfs connecting familiekamers-maar de faciliteiten lenen zich gewoon minder voor kinderen dan in het naastgelegen Mangrove Beach.”

Wat is het aandeel van de niet-Nederlandse markt in The Rif?
“Als we kijken naar de huidige bezetting is de verdeling Nederlandse markt versus andere markten nu zo’n 31 procent tegenover 69 procent. Goed om te weten voor de reisagent, want het gevoel is vaak dat onze hotels compleet door Nederlanders worden bezet. Niets is minder waar, het merendeel van de gasten van The Rif komt uit Amerika.”

"We richten ons met The Rif op een ietwat andere doelgroep", aldus Uslu. Foto: Corendon

Wordt er helemaal geen gebruik meer gemaakt van KLM vluchten naar Curaçao door Corendon?
“Dat klopt, sinds 3 november hebben we afscheid genomen van KLM. Na 10 jaar fijn samengewerkt te hebben kom je soms op een punt dat je elkaar niet kunt geven wat je nodig hebt, net als in sommige liefdesrelaties. In dit geval was de relatie heel prettig, maar kan KLM ons de capaciteit die we nodig hebben niet bieden.” Corendon heeft het heft in eigen handen genomen door sinds bovengenoemde datum vijf keer per week rechtstreeks zelf naar Curaçao te vliegen.

Waar ben je zelf trots op als je door het resort loopt?
“Heel eerlijk heb ik pas echt een trots gevoel sinds de dag van de opening. De drie maanden voor de grote dag waren zo stressvol dat ik er nog niet echt van kon genieten. Je maakt je om van alles zorgen; zijn de kamers op tijd af, wordt het zo mooi als verwacht, is het team er klaar voor en ga zo maar door. Nu de onderste twee etages operationeel zijn en gasten er met plezier verblijven groeit mijn trots iedere dag een beetje.”

Meer lezen over het nieuwe resort The Rif en wil je weten wat de persoonlijke favorieten zijn van de Corendon-oprichter? Ga dan naar de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.