19 juli 2024
Thumbnail voor Corendon: ‘Vakantieganger past plannen aan om EK niet te missen’

Corendon: ‘Vakantieganger past plannen aan om EK niet te missen’

Uit een poll onder bezoekers van de Corendon-website blijkt dat veel Nederlanders dit jaar liever thuis de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal volgen dan op een vakantieadres. De fascinatie voor Oranje op het EK zorgt ervoor dat veel vakantiegangers hun plannen aanpassen om niks van de actie te hoeven missen.

Uit de enquête blijkt dat een stevige meerderheid van de respondenten ervoor kiest om tijdens het toernooi in Nederland te blijven. De resultaten laten zien dat 53 procent van de respondenten hun vakantieplannen hebben aangepast om het EK in eigen land te kunnen volgen, terwijl 39 procent aangeeft het EK net zo lief op een zonnige bestemming te kijken. “Dit laat maar weer eens zien hoe diepgeworteld de liefde voor voetbal is in ons land. Het EK verbindt mensen en creëert een sfeer die men niet wil missen. Een minderheid van 8 procent gaat juist op vakantie om niet in Nederland te hoeven zijn met het EK”, aldus Corendon.

"We begrijpen dat het EK een bijzonder moment is voor veel Nederlanders. Daarom zorgen we ervoor dat onze klanten, waar ze ook zijn, kunnen genieten van zowel hun vakantie als van Oranje. In veel van de hotels die we aanbieden, kun je het EK voetbal volgen op grote schermen en genieten van de EK-sfeer. Zit je in een all-inclusive hotel, dan is het ook lekker makkelijk om een rondje te geven.” zegt Rutgher Verstrepen, Salesmanager Retail bij Corendon.