16 september 2024
Thumbnail voor Corendon zet expansie in: Topvrouw Gunay Uslu mikt op 100.000 extra Nederlandse vliegtoeristen vanuit Duitsland

Corendon zet expansie in: Topvrouw Gunay Uslu mikt op 100.000 extra Nederlandse vliegtoeristen vanuit Duitsland

Corendon ligt als touroperator, airline en hotelconcern op expansiekoers. Na het afketsen van de fusie met Sunweb gaat Corendon op eigen benen door, met vestigingen in Nederland, België en Denemarken. “We gaan nu ook actief werk maken van vakantievluchten uit Duitsland voor Nederlandse passagiers”, zegt topvrouw Gunay Uslu in gesprek met Reisbizz Magazine.

Uslu (51) is de jongere zus van Corendon-oprichter en mede-eigenaar Atilay Uslu. “Mijn broer is vooral bezig met onze hoteldivisie. Dat doet hij voornamelijk vanuit Curaçao, waar hij nu woont. Ik heb wekelijks contact met hem, we kennen elkaar door en door. En hij komt eens per maand naar Nederland. Ik werk met de touroperating vanuit het hoofdkantoor naast ons Corendon Village Hotel in Badhoevedorp onder de rook van Schiphol.”

Meer passagiers, meer vluchten
Uslu mikt volgend jaar op zeker 100.000 Nederlandse vliegtoeristen extra met vertrekken van verscheidene Duitse luchthavens in de grensstreek, waarbij wordt gevlogen met het Turkse Corendon Airlines, wat in feite een aparte onderneming is. “Die komen dan bovenop de 820.000 passagiers die we dit boekjaar totaal verwachten te realiseren, een lichte groei ten opzichte van 2023. De omzet zal tussen 750 en 800 miljoen euro uitkomen”, vertelt ze.

Liberaal Gunay Uslu, van huis uit cultuurhistoricus, was afgelopen twee jaar staatssecretaris van cultuur. “Ja, ik werd door D66 in Rutte IV gevraagd en ben door mijn collega’s waar nodig goed geholpen. Het was even een atypisch uitstapje voor mij, maar wel heel leerzaam. Vooral dicht bij jezelf blijven en opkomen voor je sector, dat wordt gewaardeerd, is mijn ervaring. Ik heb er in ieder geval nuttige politieke en sociaaleconomische contacten aan overgehouden. Ik heb me altijd heel bewust buiten besluiten in de ministerraad gehouden die over luchtvaart en toerisme gingen. Dit om belangenverstrengeling met familiebedrijf Corendon te vermijden. Ik wilde dat mij later niets te verwijten zou vallen”, vertelt ze.

Lees het hele interview met Gunay Uslu in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.