21 mei 2024
Thumbnail voor Daan Blanket van Miradouro Travel: ‘De Azoren en Madeira zijn het Hawaï van Europa’

Daan Blanket van Miradouro Travel: ‘De Azoren en Madeira zijn het Hawaï van Europa’

COEVORDEN - ‘Het Hawaï van Europa’ is wat Daan Blanket betreft geen verkeerde benaming voor de Azoren en Madeira. De jonge ondernemer, die zich specialiseert in de bestemmingen, was direct onder de indruk toen hij tien jaar geleden voor het eerst voet zette op de Portugese eilanden. “De eilanden zijn zo veelzijdig dat nagenoeg voor iedere reiziger de ideale vakantie mogelijk is.”


De 23-jarige Daan is ruim een maand geleden als zelfstandig reisadviseur zijn eigen onderneming Miradouro Travel gestart, waarmee hij gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen op maat naar de Azoren en Madeira. “Ik ben zelf op pad gegaan op de eilanden om de leukste authentieke ervaringen, kleinschalige verblijven en excursies in kleine- of zelfs privégezelschappen te selecteren. Alles om mijn klanten een onvergetelijke reis te bezorgen!”

In 2021 is Daan afgestudeerd van zijn studie Tourism Management. “Een baan vinden in de reisbranche middenin de coronacrisis was ontzettend lastig. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij de reisorganisatie waar ik ook mijn afstudeerproject voltooide. In een half jaar heb ik hier veel ervaring op mogen doen.” Na dit half jaar begon het bij Daan te kriebelen om iets met de Azoren en Madeira te doen. “Het zijn twee van mijn favoriete bestemmingen en ik vond het leuk hier andere mensen enthousiast over te maken. In eerste instantie ging ik opzoek naar een reisorganisatie die deze bestemmingen aanbood. Totdat meerdere mensen aan mij begonnen te vragen waarom ik niet voor mezelf zou beginnen. Ik had de kennis, de ideeën en intussen ook de ervaring. Dus ja, waarom ook eigenlijk niet? Een uitdaging die ik met beide handen aangreep.”

Eerste bezoek
De liefde van Daan voor deze bestemmingen ontstond tien jaar geleden toen hij voor het eerst met zijn vader de Azoren en Madeira bezocht. “Tot die tijd gingen we altijd met het gezin op zwembadvakantie naar Griekenland of Turkije, maar na deze reis wilden we niet meer anders. De eilanden worden niet voor niets het ‘Hawaï van Europa’ genoemd. Daar is wat mij betreft niets aan gelogen. Ik was direct onder de indruk van de landschappen met veelal ongerepte natuur en de heerlijk ontspannen sfeer op de eilanden.

Veelzijdig
De veelzijdigheid maakt de vulkanische eilanden extra bijzonder volgens Daan. “Op het ene eiland vind je grote kratermeren, het andere eiland wordt gedomineerd door een enorme vulkaan van meer dan 2300 meter hoog en rondom weer een ander eiland vind je tal van prachtige duiklocaties. En zelfs op elk eiland afzonderlijk zijn de landschappen afwisselend en de mogelijkheden voor het ondernemen van activiteiten eindeloos. Dat zwembad heb je na twee dagen wel gezien, maar de Azoren en Madeira blijven je verrassen.”

Ben je benieuwd naar de tips van Daan en wil je weten hoe een ideale vakantie naar de Azoren of Madeira er volgens hem uitziet? Lees dan het volledige artikel in de Spanje en Portugal Special van Reisbizz Magazine.