21 mei 2024
Thumbnail voor De Jong Intra Vakanties: Spanje en Portugal bieden zoveel meer dan alleen de bekende badplaatsen

De Jong Intra Vakanties: Spanje en Portugal bieden zoveel meer dan alleen de bekende badplaatsen

Badplaatsen aan de Costa del Sol staan vooral bekend om het massatoerisme en de Algarve kennen we als de zonnigste regio van Portugal. Maar ook op minder bekende bestemmingen vind je volgens de Jong Intra Vakanties dat echte Spanje en Portugal gevoel. In Reisbizz Magazine noemt de reisorganisatie er een aantal.

De laatste jaren is veel geïnvesteerd in de uitstraling en de sfeer van de populaire Spaanse badplaatsen. Dat heeft de bestemmingen volgens de Jong Intra zeker goed gedaan. “Toch zijn deze bestemmingen voor veel vakantiegangers geen ideale plaats om te verblijven. En dat is geen probleem, er zijn genoeg alternatieven.”

Zo benoemt de reisorganisatie Nerja: geen kleine badplaats, maar doordat er nauwelijks hoogbouw is, hangt er een totaal andere sfeer. “Nerja wordt nog wel eens tot de Pueblos Blancos – de Andalusische witte dorpen – gerekend, maar dat is niet geheel terecht. De aanblik van de vele witgepleisterde appartementen doet echter wel aan deze authentieke Andalusische dorpen denken. Nerja is een leuke badplaats voor zowel een zonvakantie als voor een verlenging van een mooie fly drive door Andalusië. Granada is in ca. 1 uur met de auto te bereiken.”

Ook Portugal is volgens de Jong Intra zoveel meer dan het populaire Algarve. Veel reizigers slaan bijvoorbeeld aankomstpunt Faro over, wat volgens de reisorganisatie nergens voor nodig is. “Wellicht is dat omdat het geen strand heeft, maar Faro heeft genoeg te bieden. Een oud centrum vol met indrukwekkende bezienswaardigheden, gezellige restaurants en leuke winkeltjes. Verder kan jouw klant in het oude centrum van Faro heerlijk wandelen langs sinaasappelbomen. Er zijn hier geen souvenirwinkeltjes, maar sfeervolle restaurants en veel mooie huisjes.”

Wil je meer tips over de onbekendere bestemmingen waar je dat échte Spanje en Portugal gevoel krijgt? Lees dan het hele artikel in de Spanje & Portugal Special in Reisbizz Magazine.