24 mei 2024
Thumbnail voor De maatwerkspecialisten van Beleef Reizen: 2024 moet het beste jaar 2023 overtreffen

De maatwerkspecialisten van Beleef Reizen: 2024 moet het beste jaar 2023 overtreffen

In 2008 bedacht Werner van Disseldorp, voormalig directeur van de Tilburgse reisbureauketen en touroperator Disma Reizen, een nieuw concept: Beleef Reizen. Samen met Michael Bovendeaard, manager van Beleef Reizen, brachten ze het concept tot leven. In 2019 is ‘Beleef Reizen’ onderdeel geworden van TUI en maakt als eerste gebruik van het nieuwe boekingsplatform: TUI Tours. Reisbizz Magazine ging op bezoek.

Het concept werd bedacht om meer zelf te kunnen doen op het gebied van touroperating: zelf inkopen doen op een aantal bestemmingen en daarmee betere en hogere marges behalen. “Ons eerste speerpunt was Zuid-Afrika, maar er was ook interesse in andere bestemmingen”, vertelt Bovendeaard. “Ik werkte op dat moment niet meer bij Disma en ik kwam hem toevallig tegen toen hij me over zijn plannen vertelde. Toen opperde ik dat hij Amerika en Canada moest toevoegen aan zijn aanbod waarop hij antwoordde: ‘Prima, als jij dat leuk vindt, kom dan maar terug’ en zo ben ik bij Beleef Reizen terecht gekomen.”

Het roer omgegooid
Vanaf de start van Beleef Reizen bleef de touroperator jaar op jaar verder groeien. “We hadden alleen nooit verwacht de omzet te realiseren waarmee we 2023 hebben afgesloten.” In 2019 wordt het roer omgegooid: Disma Reizen wordt verkocht aan TUI en daarmee wordt Beleef Reizen onderdeel van de grote touroperator. “Tezamen met de komst van corona is er de afgelopen paar jaar veel gebeurd en veranderd binnen Beleef Reizen”, aldus Bovendeaard.

Beleef Reizen is dan wel overgenomen door TUI, toch heeft het zijn eigen identiteit behouden. “Wij verkopen, ten opzichte van een reisbureau, maar een heel klein beetje van de wereld. We hebben vier bestemmingen op dit moment: Canada, Amerika, Zuid-Afrika en Namibië. Daarvan hebben wij een gigantische expertise. We zijn meerdere malen naar die landen geweest en dat is een belangrijke meerwaarde en aanvulling ten opzichte van een reisbureau waarbij iemand de hele wereld moet verkennen”, vertelt Marieke Jansen, retail manager bij TUI.

Het beste jaar overtreffen
2023 is het beste jaar geweest voor Beleef Reizen, dat moet 2024 overtreffen. “We willen verder groeien en dat betekent dat je continu kritisch moet kijken naar je werkproces. Vooral efficiënter werken is waar we naar streven”, sluit Jansen af.

Lees het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.