23 juli 2024
Thumbnail voor De studiereis van… Vera Schilder naar Mexico

De studiereis van… Vera Schilder naar Mexico

Het exotische Mexico met zijn levendige kusten, eeuwenoude geschiedenis en ongekende natuurlijke schoonheid, diende als decor voor een studiereis van TUI. “Als Sales Coördinator kreeg ik de kans om een week lang de rol van tourleader op me te nemen, en ik deel graag mijn ervaringen tijdens deze betoverende reis”, vertelt Vera Schilder aan Reisbizz.

“Namens TUI nam ik de groep mee naar twee prachtige bestemmingen: Playa del Carmen en Costa Mujeres. De studiereisgroep van 22 deelnemers bestond uit zelfstandige reisagenten van TUI at Home, reisagenten van diverse Retail partners en twee collega’s van ons Customer Services Center op Curaçao. Daarnaast sloot Edwin Lohman aan vanuit zijn rol als Business Development Manager voor RIU Hotels & Resorts.”

Programma en Hoogtepunten
“Dankzij de gunstige locatie van Playa del Carmen konden we gemakkelijk op verkenning gaan en tijdens Día de Muertos (dag van de doden red.) hebben we de unieke sfeer van deze feestdag ervaren. Vanuit Playa del Carmen ontdekten we avonturenpark Xenses, en zijn we op een dagexcursie naar Tulum geweest. De eeuwenoude archeologische site van Tulum was waanzinnig en wat het extra bijzonder maakt, is de spectaculaire ligging aan de rand van een klif, met uitzicht op de turquoise wateren van de Caribische Zee”, zegt Vera.

“Verder zwommen we in een heldere cenote (een grot met water), dat was echt een unieke ervaring en het snorkelen met schildpadden in Akumal is zeker een ‘must’ tijdens je reis in Mexico. Onze laatste avond verbleven we in het Adults Only hotel Riu Latino in Cancun, dat directe toegang bood tot het strand en het Splash Water World waterpark. De kers op de taart: de afsluiting tijdens de glamoureuze RIU White Party in hotel Riu Dunamar. Het was een buitengewone reis met zowel verrijkende ervaringen als gezellige momenten!”


“Tijdens de reis heb ik niet alleen kunnen genieten van het paradijselijke landschap met kleurrijke stranden, kristalhelder water en wuivende palmbomen, maar heb ik ook over de rijke geschiedenis van het land en de Maya’s geleerd”, gaat Vera verder. “Het Mexicaanse eten was fenomenaal! Bovendien heb ik de gezelligheid van de badplaatsen ervaren, waar de combinatie van natuurlijke schoonheid en culturele diversiteit een unieke reiservaring creëerde. Mexico bood niet alleen een visueel paradijs, maar ook een boeiende ontdekkingsreis met geschiedenis, lekker eten en levendige plekjes!”

"Het enthousiasme van de reisagenten gecombineerd met de prachtige diversiteit van Mexico, maakte deze ervaring tot een onvergetelijke reis"

Een doorslaand succes
“Mijn eerste studiereis als tourleider naar Mexico was een hoogtepunt. De reis was niet alleen educatief, maar ook vol met gezelligheid. De band die zich vormde binnen de groep, met reisagenten die samenkwamen en ervaringen deelden, maakte de reis extra bijzonder. Het enthousiasme van de reisagenten gecombineerd met de prachtige diversiteit van Mexico, maakte deze ervaring tot een onvergetelijke reis die mijn passie voor reizen alleen maar heeft versterkt. Het smaakt naar meer en ik kijk uit naar de volgende mogelijkheid om samen met een enthousiaste groep een bestemming te verkennen.”