21 mei 2024
Thumbnail voor Deal rond: Prijsvrij neemt definitief deel kantoren D-reizen over

Deal rond: Prijsvrij neemt definitief deel kantoren D-reizen over

DEN BOSCH - Prijsvrij Vakanties neemt definitief een deel van de kantoren van D-reizen over. Met de curatoren van D-reizen is de reisorganisatie tot een deal gekomen met betrekking tot de doorstart van "een belangrijk deel" van het concern. Komende weken gaat Prijsvrij in gesprek met de OR, het personeel en de verhuurders waarbij duidelijk moet worden welke D-reizen winkels heropend zullen worden.


“Toen ik 20 jaar geleden als ICT-ondernemer begon, was D-reizen mijn eerste klant”, zegt Prijsvrij-topman Marc van Deursen over de deal. “Dat eerste vertrouwen dat ze mij als het grootste reisbedrijf in Nederland toen gaven, heeft vervolgens de deur geopend bij onder andere KLM en veel andere reisbedrijven. Ik heb heel veel aan D-reizen en de familie Van den Broek te danken.”

Prijsvrij Vakanties laat weten dat er nog een definitieve vaststelling zal plaatsvinden over welke winkels onder de overname vallen. Met het Duitse REWE als aandeelhouder zegt Prijsvrij Vakanties een gezond en sterk bedrijf te zijn dat er alles aan gaat doen om de D-reizen winkels zo snel mogelijk door te starten.

Van Deursen liet al eerder aan Reisbizz.nl weten een belangrijk deel van de D-reizen kantoren over te willen nemen, omdat hij gelooft in de formule en de toegevoegde waarde van persoonlijk reisadvies.

Deze week werd ook al bekend dat het Belgische Hillman Travel een vijftigtal reisbureau's overneemt van D-reizen.