20 juni 2024
Thumbnail voor Deel D-reizen naar Hillman Travel

Deel D-reizen naar Hillman Travel

SCHIPHOL - Het Belgische Hillman Travel neemt een vijftigtal reisbureaus's over het failliete D-reizen. De winkels gaan verder onder de naam Hillman Travel. De andere partij, die nog in de markt om een deel van D-reizen over te nemen, Prijsvrij/Rewe, is nog niet zo ver, zo laat directeur Marc van Deursen weten aan Reisbizz.nl


Prijsvrij is in gesprek met de curatoren over de helft van de 285 vestigingen.

Het Belgische Hillman Travel zegt een akkoord te hebben bereikt met pandeigenaren over het huren van winkels. Begin mei werd bekend dat Zakenman Franz Bergman winkels van het failliete D-reizen gaan huren.

In Vlaanderen beschikt Bergman over achttien reisbureaus onder de naam Hillman Travel. In de gehuurde D-reizen panden wil de zakenman vakantiereizen verkopen van zijn eigen touroperator. Bergman zegt geen reizen van TUI of Corendon te verkopen.

Volgens zakenkrant FD gaat Hillman Travel reizen aanbeiden van de touroperator FTI Benelux uit Hoofddorp, die door het faillissement van D-reizen een deel van de omzet zag wegvallen. Airtrade, eigendom van KLM, gaat zorgen voor de afhandeling van een deel van de vluchten.